LŠ: Ronaldo i Benzema zajednički ispisali istoriju!

Nikada se nije dogodilo dva dva igrača jedne ekipe zabeleže po het-trik, a završeno je rekordnom pobedom Reala.

Fudbal 09.12.2015 | 10:40
LŠ: Ronaldo i Benzema zajednički ispisali istoriju!

Kristijano Ronaldo i Karim Benzema postali su prvi fudbaleri koji su uspeli da postignu po het-trik na istoj utakmici, za isti tim.

Završeno je, očekivano, najubedljivijom pobedom u istoriji Lige šampiona, ali ne i Kupa šampiona: Real Madrid – Malme 8:0 u poslednjem, 6. kolu prve faze takmičenja.

Ronaldo je u izjednačavanju rekorda koji je postavio Liverpul u sezoni 2007/08, u duelu sa Bešiktašom, postigao četiri, a Benzema tri gola. Osmi je delo Matea Kovačića.

Znate li šta je zajedničko u pobedama Reala i Liverpual od po 8:0? Obe su delo Rafe Beniteza!

Real je u sezoni 1957/58 pobedio Sevilju u Kupu šampiona rezultatom 8:0, ali najubedljivija pobeda svih vremena ostaje ona Dinama iz Bukurešta, iz sezone 1973/74, kada su Rumuni pobedili Krusaders 11:0.

Ronaldo je večeras postigao deseti gol na šest mečeva u Ligi šampiona, dok toliko golova ima u Primeri ove sezone, ali na 14 nastupa. Upisao je četvrti het-trik u Ligi šampiona i sada zaostaje za Leom Mesijem za jedno takvo ostvarenje.

Ronaldo je, ujedno, i prvi igrač Real Madrida koji je postigao četiri gola na jednoj utakmici Lige šampiona, dok rekord i dalje drže Mesi i Luis Adrijano iz vremena kada je igrao za Šahtjor, sa po pet pogodaka na jednom meču.

Komentari / 0

Ostavite komentar