EL - Zvezdina računica je jasna: Pobijediti Bajern!

Kalkulacija plasmana crveno-belih u Top 16 potpuno je pojednostavljena posle trijumfa nad Himkijem.

Košarka 06.12.2015 | 11:40
EL - Zvezdina računica je jasna: Pobijediti Bajern!

Crvena zvezda Telekom razjasnila je četvrtom evroligaškom pobedom jednu stvar - da će u najgorem slučaju igrati za plasman u poslednjem kolu, protiv Bajerna. Senzacijom crveno-belih u Istanbulu, taj scenario bi, naravno, trpeo promene, ali ostaje i da se vidi sa kakvim će imperativom nemački tim doputovati u Beograd.

Sastav Svetislava Pešića savladao je u četvrtak Strazbur i takođe došao na deobu druge pozicije, zajedno sa Himkijem i crveno-belima, koji imaju skor 4-4. Ako bi, u sledećem kolu, Bajern kod kuće pobedio Real, onda bi obezbedio plasman i pre gostovanja Zvezdi i meč poslednjeg kola za "Karijev" sastav ne bi imao prefiks "eliminacioni".

Naravno, mnogo toga biće jasnije sledećeg petka, kao što je jasno da je Zvezda pobedom nad Himkijem potpuno preuzela sudbinu prolaska u svoje ruke.

Uoči poslednja dva kola, tabela Grupe A izgleda ovako: Fenerbahče 6-2, Himki 4-4, Bajern 4-4, Zvezda 4-4, Real 3-5, Strazbur 3-5.

PAROVI POSLEDNJA DVA KOLA: Bajern - Real, Strazbur - Himki, Fenerbahče - Zvezda i Himki - Fenerbahče, Real - Strazbur, Zvezda - Bajern.

Komentari / 0

Ostavite komentar