Video - Miler o kucanju i blokadi: Bio sam pun energije!

Kvinsi Miler rekao je da je bio pun energije zbog čega je jednom monstruozno zakucao, a potom i napravio blokadu u finišu meča sa Himkijem.

Košarka 05.12.2015 | 15:40
Video - Miler o kucanju i blokadi: Bio sam pun energije!

Crvena zvezda je u petak savladala Himki sa 96:91 u osmom kolu Evrolige, a Miler je uz Maika Cirbesa bio najbolji pojedinac sa 25 poena (7/10 za dva, 2/9 za tri, 5/5 bacanja), uz sedam uhvaćenih lopti i po dve asistencije i ukradene.

Posebno je bilo atraktivno njegovo zakucavanje posle ofanzivnog skoka kada se rezultat lomio, a onda i blokada nad Markom Todorovićem.

„Pokušavao sam da uradim sve što je bilo potrebno za pobedu. Bio sam pun energije i želeo sam pobedu. Na kraju smo završili trijumfalno i to je jedino važno“, rekao je Miler.

Energiju mu je davao pun ’Pionir’.

„Publika je glasna tokom čitave utakmice. Bio sam motivisan ceo meč, ovde je najbolja atmosfera na svetu. Ništa ne može da se poredi sa Crvenom zvezdom u Pioniru“, dodao je Miler.

Potom se osvrnuo na sam meč protiv Himkija.

„Dogovorili smo se u svlačionici da se koncentrišemo na odbranu jer je ona uvek u našem fokusu. Nismo uspeli da sprovedemo plan u prvom, ali smo zato u drugom izašli na teren i pokušali da budemo što koncentrisaniji na odbranu“, naveo je on.

Kvinsi je u Crvenoj zvezdi već dva i po meseca i već se navikao na evropsku košarku.

„Mnogo je drugačija od NBA košarke, ali je u isto vreme veoma teška. Morate biti mentalno i fizički spremni. Drugačija je igra, ali mi se dopada“.

Posle šest meseci pauze zbog korišćenja marihuane na parket se vratio Markus Vilijams, a posebno je bila vidljiva dobra saradnja dvojice Amerikanaca.

„Markus i ja smo vežbali to na treningu svaki dan i ’ubijali’ smo pik-en-rol. Danas je funkcionisao, ali to se dešava. On je sjajan igrač i definitivno sjajan dodavač. Videćemo šta će biti u budućnosti“, istakao je Amerikanac.

Ekipa Dejana Radonjića upisala je četvrtu pobedu i dodatno se približila plasmanu među 16 najboljih timova Evrope.

„Pobeda je pobeda, ali idemo dan po dan i utakmicu po utakmicu. Cenimo što smo pobedili, ali ona još ništa ne znači. Moramo da nastavimo da rastemo kao tim i budemo bolji“, zaključio je Miler.

Komentari / 0

Ostavite komentar