Filip Knežević: Hoću u Partizan, naravno!

Akter velike pobede čačanskog Borca nad Crvenom zvezdom Filip Knežević iznosi utiske posle neverovatne večeri na stadionu u Beogradu. "Verovali smo da možemo, ali ovom rezultatu se niko nije nadao".

Fudbal 04.12.2015 | 16:40
Filip Knežević: Hoću u Partizan, naravno!

O istorijskoj pobedi čačanskog Borca nad Crvenom zvezdom usred Beograda (5:1) pričaće se još dugo.

Jedan od onih koji je doprineo ovom trijumfu je i Filip Knežević, momak koji igra u Borcu na pozajmici iz Partizana i koji ove jeseni zaista igra odlično. Telefon mu je usijan dan posle fenomenalne večeri na stadionu "Rajko Mitić".

"Verovali smo da možemo da pobedimo, jer za njih nisu igrali Katai i Grujić, njihovi najbolji igrači, koji su im 70 odsto tima. Ali, niko nije mogao ni da sanja da će da bude 5:1", kaže Knežević za MONDO.

Kada je Milorad Kosanović nedavno zamenio Nenada Lalatovića na trenerskoj klupi Borca, Knežević je upotrebio termin "namazani" za novog trenera (u pozitivnom kontekstu). Šta im je "namazani" Kosanović rekao pre, za vreme utakmice, da li je bilo posebne motivacije?

"Rekao sam to zato što on nije mnogo menjao posle Lalatovića. Iskusan je trener. Eto, koliko je 'namazan', da tako kažem, videlo se na poluvremenu, kada nam je rekao da moramo da damo i četvrti gol da bismo sigurno pobedili. A vodili smo 3:0! Mi smo u drugo poluvreme ušli kao što smo odigrali većinu prvog dela i isplatilo se", rekao je Knežević.

Mreža Zvezde se tresla pet puta, mogla je, po šansama, još koji put. Među strelcima nije bilo Kneževića, koji je u prvenstvu dao osam golova, od toga tri protiv Radnika iz Surdulice u prethodnom kolu.

"Jeste mi žao što nisam dao gol, pogotovo Zvezdi. Hteo sam...", dodaje Knežević.

Upitan da li je uprava Borca obećala premije igračima koji su do pre mesec dana bili u žiži javnosti zbog priča o lošem finansijskom stanju, Knežević je odgovorio:

"Ma, ima premija i za ovu i za prethodne utakmice. Ta priča je malo 'prenapumpana'. Ništa ovde nije ni bolje, ni lošije nego u drugim klubovima. Kriza je svuda, nekad dobijemo novac, nekad ne. Ovo što mi radimo ne može da se naplati parama".

Knežević je, naravno, pročitao izjavu trenera Partizana Ljubinka Drulovića o sebi i pohvalama koje je dobio, kao i najavu da će na zimu opet zadužiti dres Partizana.

"Ja sam igrač Partizana do leta i prvo se Partizan pita o mojoj sudbini. Ja sam navijač Partizana i voleo bih da se vratim, ali volim i fudval, volim da igram. Pričaću sa ljudima iz Partizana i ako za mene postoji prostor da igram - super. Ako ne, tražiću da opet idem na pozajmicu, jer želim da igram", kaže Knežević.

Komentari / 0

Ostavite komentar