Geri Nevil preuzima Valensiju!

Nekadašnji as Mančester junajteda, sada asistent u stručnom štabu reprezentacije Engleske, sešće na klupu "slepih miševa" posle derbija protiv Barselone.

Fudbal 03.12.2015 | 15:20
Geri Nevil preuzima Valensiju!

Geri Nevil (40) naslednik je Nuna Espirita Santa na klupi Valensije, a pomoćnik će mu biti mlađi brat Fil, koji je i do sada obavljao tu funkciju!

Nevilu će to biti prvi samostalni trenerski angažman.

Najavljeno je da će zadržati funkciju asistenta u stručnom štabu selektora Engleske Roja Hodžsona, ali će dati otkaz TV stanici "Skaj sports", gde je radio kao stručni konsultant.

Nema sumnje da je njegovom imenovanju doprinelo prijateljstvo sa vlasnikom Valensije, singapurskim biznismenom Piterom Limom, od jesenas partnerom braće Nevil, Pola Skolsa, Rajana Gigsa i Nikija Bata u engleskom niželigašu Salfordu.

Geri Nevil biće zvanično predstavljen u četvrtak popodne na stadionu Mestalja, u društvu predsednice Valensije Laj Hun Čan.

Fil Nevil će kao privremeni šef struke voditi Valensiju u subotnjem derbi susretu sa Barselonom, a Geri će od nedelje početi da priprema ekipu za meč poslednjeg kola grupne faze Lige šampiona protiv Liona.

"Uzbuđen sam zbog prilike koja mi se ukazala, da radim sa grupom talentovanih igrača, u klubu velikog renomea, čiji strastveni navijači su mi dobro poznati još iz igračkih dana", prokomentarisao je nekadašnji trofejni desni bek Mančester junajteda.

Valensija posle poraza od Zenita i pobede Genta nad Lionom prošle sedmice, ima male šanse da se plasira u osminu finala Lige šampiona, dok na tabeli Primere zauzima deveto mesto, sa 19 bodova iz 13 utakmica.

Bivši nemački internacionalac Ditmar Haman, koji je dugo igrao u Engleskoj (Njukasl, Liverpul, Mančester siti), izjavio je da ne razume ovu odluku Gerija Nevila.

"Ne znam šta će mu ovo... Imao je svoju TV emisiju, radio u reprezentaciji, za šest do 12 meseci bi sigurno dobio ponudu nekog domaćeg kluba. Umesto toga, prihvatio je prvi samostalan posao u stranoj zemlji, gde ne zna jezik, ne poznaje ligu, mada je Fil sigurno 'pohvatao' neke stvari... Nisam siguran da je povukao pravi potez. Mislim da mnogo rizikuje", prokomentarisao je Haman.

Komentari / 0

Ostavite komentar