Strazbur: Podrška vladi na putu ka Evropi

Nevladina organizacija "Kuća pravde - Strazbur" saopštila je prekjuče povodom poslednjih dešavanja na političkoj sceni da je očito da u Srbiji mnogima ne odgovara da Srbija konačno bespovratno zakorači u EU i postane pravno uređena zemlja u kojoj su svi jednaki pred zakonom. Kako dodaju, sve vlade od 2000. kao svoj primarni cilj u svom programu isticale su ulazak Srbije u EU, a kada su zvaničnici EU pre nekoliko dana napokon saopštili vest da će Srbije do kraja godine otvoriti poglavlja 32 i 35 u Srbiji su počele da se dešavaju "čudne i opasne stvari".

Srbija 02.12.2015 | 07:18
Strazbur: Podrška vladi na putu ka Evropi

"Pojedini mediji u sprezi sa specifičnim ljudima iz sfere politike, biznisa, kulture, započeli su bljutavu hajku na Vladu Srbije i premijera Vučića. Važno je podsetiti da je kroz istoriju bilo političkih ličnosti koje su nastojale okrenuti Srbiju ka Evropi. Miloš, Mihajlo, Milan i Aleksandar Obrenović, Aleksandar Karađorđević i Zoran Đinđić su političku orijentaciju prema Evropi platili ili glavom ili izgnanstvom. Činjenica je da su najrazvijenije, najuređenije, najmoćnije i najbogatije zemlje Evrope i sveta odale priznanje i pohvalile rad Vlade Srbije a posebno premijera Aleksandra Vučića. U izuzetno teškom vremenu u kome živimo neophodno je zato jedinstvo svih činilaca u društvenom i političkom životu, kao i mudro i promišljeno delovanje ključnih političkih aktera", ocenjuje se u saopštenju. 

Izvor: Danas

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

dijaspora

02.12.2015 06:40

Kakve super fraze u dnevnoj politici: "put ka Evropi". Ne dozvolite se zaslijepiti time! Ti isti su nam sve uzeli, bombardovali, a onda rekli da krenemo u Evropu. EU se raspada. Izgradite vojnu rusku bazu u Srbiji. To je to!

ODGOVORITE