Vučić: Nije bilo državnog udara

Premijer Srbije Aleksandar Vučić naveo je da nije bilo državnog udara, ali da postoji permanentna želja da se urušava Vlada Srbije.

Srbija 30.11.2015 | 22:45
Vučić: Nije bilo državnog udara

"Ne mislim da je bilo državnog udara, niti da ima snage ili volje za to. Ovde postoji permanentna želja da se urušava Vlada Srbije", rekao je premijer gostujući u emisiji "Upitnik" na RTS.

"Ovo nije kritika već najteža moguća optužba za krivično delo. Objavljena je poternica na jednoj naslovnoj strani i to nije bio politički napad, već optužba za konkretno krivično delo. Neću da dozvolim bilo kome u Srbiji da me ovezuje sa bilo kakvim kriminalom, gadim se kriminalaca i bilo kakvih baraba, jer se borim protiv njih i neću da na mene padne bilo kakva senka. Neću da im dozvolim to reketiranje države i manifetluke kakve su sprovodili u vreme DS-a. Dačić mi je rekao majstore bravo na hrabrosti svi se plaše, jer bi im se ime pojavilo na naslovnoj strani", rekao je premijer.

On je napomenuo da ne samo što je Tužilaštvo tražilo da tim povodom bude saslušan, već je sam tražio i da ode na poligraf.

"Neću da dozvolim da me bilo ko povezjue sa kriminalcima niti da padne ikakva senka na sve ljude koji se sa bore protiv kriminala u ovoj zemlji. Smešno, da sam dao sto evra i trenerku da potkupim nekog", rekao je Vučić.

Izvor: Blic

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Nenad

01.12.2015 06:51

Izgleda da im je neko rekao, dajte vi ste pretjerali. Tako da Vučić pokušava da hajku na samog sebe ublaži. Čuj državni udar.Da nije smiješn, bilo bi žalosno.

ODGOVORITE
Name

zviz

01.12.2015 08:43

Na vlasti se ostati mora. Plan se mora provesti. Nema druge šanse.

ODGOVORITE