ABA: Budućnost preuzima...?!

Ko će na kormilo lidera ABA lige? Ko su prvi pikovi uprave kluba, ali i "košarkaških centara moći" u Podgorici?

Košarka 27.11.2015 | 10:20
ABA: Budućnost preuzima...?!

Veoma brzo posle, samo naizgled, neočekivanog razlaza Igora Jovovića i Budućnosti, počele su spekulacije vezane za njegovog naslednika na klupi crnogorskog prvaka i lidera ABA lige.

Iz pouzdanih izvora se saznaje da su kandidati za novog šefa struke "plavih" Aleksandar Trifunović, Luka Pavićević i Aleksandar Džikić.

Pavićević je od napuštanja funkcije selektora Crne Gore favorit košarkaških krugova iz vrha KSCG, na čijem je čelu premijer Milo Đukanović.

Međutim, čelnici Budućnosti su, kako tvrdi naš izvor, više zainteresovani za srpske (beogradske) trenere, koji su se dokazali u radu sa mladim igračima.

Reč je o bivšem igraču i treneru Crvene zvezde Aleksandru Trifunoviću, kao i bivšem strategu Olimpije, Krke i asistentu u stručnim štabovima Partizana i Minesote, Aleksandru Džikiću.

Po rejtingu, najzvučnije ime koje figurira za klupu "plavih" je svakako Trifunović, nekada šef struke Zvezde, Žalgirisa, Lijetuvos ritasa, Panioniosa, Spartaka iz Sankt Petersburga i Astane.

Budućnost vodi na tabeli ABA lige sa skorom 9-2, dok je u Evrokupu ubedljivom pobedom nad Arisom (75:56) popravila učinak na 3-4 i vratila se u trku za plasman u Last 32 fazu.

Dosadašnji trener Igor Jovović dan posle meča je podneo ostavku, a "Vijesti" navode da je to učinio iz "privatnih razloga".

Komentari / 0

Ostavite komentar