АБА: Будућност преузима...?!

Ко ће на кормило лидера АБА лиге? Ко су први пикови управе клуба, али и "кошаркашких центара моћи" у Подгорици?

Кошарка 27.11.2015 | 10:20
АБА: Будућност преузима...?!

Веома брзо после, само наизглед, неочекиваног разлаза Игора Јововића и Будућности, почеле су спекулације везане за његовог наследника на клупи црногорског првака и лидера АБА лиге.

Из поузданих извора се сазнаје да су кандидати за новог шефа струке "плавих" Александар Трифуновић, Лука Павићевић и Александар Џикић.

Павићевић је од напуштања функције селектора Црне Горе фаворит кошаркашких кругова из врха КСЦГ, на чијем је челу премијер Мило Ђукановић.

Међутим, челници Будућности су, како тврди наш извор, више заинтересовани за српске (београдске) тренере, који су се доказали у раду са младим играчима.

Реч је о бившем играчу и тренеру Црвене звезде Александру Трифуновићу, као и бившем стратегу Олимпије, Крке и асистенту у стручним штабовима Партизана и Минесоте, Александру Џикићу.

По рејтингу, најзвучније име које фигурира за клупу "плавих" је свакако Трифуновић, некада шеф струке Звезде, Жалгириса, Лијетувос ритаса, Паниониоса, Спартака из Санкт Петерсбурга и Астане.

Будућност води на табели АБА лиге са скором 9-2, док је у Еврокупу убедљивом победом над Арисом (75:56) поправила учинак на 3-4 и вратила се у трку за пласман у Ласт 32 фазу.

Досадашњи тренер Игор Јововић дан после меча је поднео оставку, а "Вијести" наводе да је то учинио из "приватних разлога".

Коментари / 0

Оставите коментар