Analiza: Gent - jedina ovca među svim tim vukovima!

Zašto da ne, sasvim je realno...

Fudbal 27.11.2015 | 10:00
Analiza: Gent - jedina ovca među svim tim vukovima!

Ko je mogao i da zamisli da će grupa H kolo pre kraja ligaškog dela Lige šampiona izgledati ovako? Zenit bez premca prvi, Gent drugi - i sve drži u svojim rukama - Valensija treća, Lion otpisan, ne može ni do Lige Evrope.

Večerašnji duel na Žerlanu i trijumf nad Lavovima (2:1) otvorio je vrata osmine finala potpunom autsajderu, a kako su Belgijanci do njega došli pravi je spektakl. I sve to nakon vodećeg gola Liona...

Izjednačujući gol Švajcarca Danijela Miličevića nešto što je ove sezone nije viđeno u Ligi šampiona. Trojica igrača su bila tik ispred lopte, delovalo je kao potpuna konfuzija, a završilo se perfektnim udarcem i pogotkom za 1:1.

Lion je ludački napadao i pokušavao da dođe do nove prednosti, Lakazetov pokušaj u nadoknadi zaustavljen je na gol-liniji, a onda bukvalno u poslednjim sekundama Kulibali je posle kornera ugurao loptu iz dva pokušaja u mrežu domaćina...

Pobeda, mini-senzacija, Belgija peva i slavi svog šampiona.

Gent s ova tri boda ima sedam, jedan više od Valensije i u poslednjem kolu odlučuje o svojoj sudbini. Trijumf nad nezainteresovanim Zenitom sigurno ih vodi dalje, a moguće i remi ili čak poraz, sve u zavisnosti koliko se Lion bude isprsio na Mestalji.

Pa onda zamislite na žrebu: Real, Barsa, Juve, Bajern, PSŽ...i Gent.

Mogu li Belgijanci da budu ovca među svim tim vukovima?

Komentari / 0

Ostavite komentar