Анализа: Гент - једина овца међу свим тим вуковима!

Зашто да не, сасвим је реално...

Фудбал 27.11.2015 | 10:00
Анализа: Гент - једина овца међу свим тим вуковима!

Ко је могао и да замисли да ће група Х коло пре краја лигашког дела Лиге шампиона изгледати овако? Зенит без премца први, Гент други - и све држи у својим рукама - Валенсија трећа, Лион отписан, не може ни до Лиге Европе.

Вечерашњи дуел на Жерлану и тријумф над Лавовима (2:1) отворио је врата осмине финала потпуном аутсајдеру, а како су Белгијанци до њега дошли прави је спектакл. И све то након водећег гола Лиона...

Изједначујући гол Швајцарца Данијела Миличевића нешто што је ове сезоне није виђено у Лиги шампиона. Тројица играча су била тик испред лопте, деловало је као потпуна конфузија, а завршило се перфектним ударцем и поготком за 1:1.

Лион је лудачки нападао и покушавао да дође до нове предности, Лаказетов покушај у надокнади заустављен је на гол-линији, а онда буквално у последњим секундама Кулибали је после корнера угурао лопту из два покушаја у мрежу домаћина...

Победа, мини-сензација, Белгија пева и слави свог шампиона.

Гент с ова три бода има седам, један више од Валенсије и у последњем колу одлучује о својој судбини. Тријумф над незаинтересованим Зенитом сигурно их води даље, а могуће и реми или чак пораз, све у зависности колико се Лион буде испрсио на Местаљи.

Па онда замислите на жребу: Реал, Барса, Јуве, Бајерн, ПСЖ...и Гент.

Могу ли Белгијанци да буду овца међу свим тим вуковима?

Коментари / 0

Оставите коментар