KSS: Košarkašice i navijači Srbije u istoriji!

Košarkaški savez Srbije zahvalio se navijačima koji su do poslednjeg mesta ispunili dvoranu Pionir na utakmici ženske selekcije sa Nemačkom.

Košarka 24.11.2015 | 17:00
KSS: Košarkašice i navijači Srbije u istoriji!

"Zahvaljujemo se svakom od 7.000 ljudi koji su u subotu ispunili dvoranu Pionir do poslednjeg mesta, jer su time pokazali koliko gradjani Srbije poštuju i podržavaju evropske kraljice."

"Ovakva poseta bila je ubedljivo najveća tog dana u celoj Evropi, a verovatno i u istoriji, bar onoj novijoj, evropskih kvalifikacija. O tome koliko Srbija voli svoje heroine, govori podatak da ovoliko gledalaca nije bilo na finalnim utakmicama prvenstava Evrope godinama, da ne kažemo decenijama unazad", navodi se na sajtu KSS.

Nacionalni savez zahvalio se trenerima i profesorima koji su doveli svoje učenike sa teritorije cele Srbije i Beograda.

"Veliko hvala medijima, koji su nas pratili najavljujući ovu utakmicu i bez čije pomoći subotnje veče ne bi bilo tako veličanstveno. Nadamo se da će i oni malobrojni mediji, koji su smatrali da fudbalska utakmica Real - Barselona zaslužuje četiri puta veći prostor u novinama od prvakinja Evrope, shvatiti da su pogrešili i da će se ubuduće pridružiti ostalima. Želimo da cela Srbija vidi naše šampionke i zato ćemo utakmicu sa Ukrajinom igrati u Nišu, a tražićemo dozvolu od FIBA da meč sa Luksemburgom takodje igramo van Beograda", zaključuje se u saopštenju.

Srbija je na startu kvalifikacija ubedljivo savladala Nemačku sa 100:57.

Komentari / 0

Ostavite komentar