Fetel je '’šampion svih šampiona’'!

Četvorostruki šampion Formule 1 Sebastijan Fetel trijumfovao ne ja Trci šampiona koja je održana na Olimpijskom stadionu u Londonu.

Ostali sportovi 22.11.2015 | 21:00
Fetel je '’šampion svih šampiona’'!

Vozač Ferarija je u finalu pobedio devetostrukog šampiona legendarne trke 24 časa Le Mana Toma Kristensena već posle dve trke.

Fetel je mnogo lakše nego što se očekivalo došao do trijumfa, pošto je Kristensen imao problem sa svojim vozilom, a takođe je i udario u zaštitnu ogradu.

Nemcu je to prvi trijumf na samoj Trci šampiona, na kojoj je u okviru Kupa nacija bio nepobediv zajedno sa Mihaelom Šumaherom u timu Nemačke od 2007. do 2012. godine.

„Da budem iskren, pokušao sam toliko puta, tako da je ova pobeda došla kao iznenađenje. Svi znamo da zbog ovog formata ne možete da provedete mnogo vremena u automobilu, pa je potrebno da budete brzi kada je najvažnije i nađete pravi ritam. I ja sam to sada uspeo, iako znam da je Tom imao problema, ali sam srećan i počastvovan zbog pobede“, istakao je Fetel.

Fetel je do finala došao eliminisavši nekadašnjeg svetskog reli šampiona Petera Solberga, svog rivala iz Formule 1 i aktuelnog pobednika trke u Le Manu Nika Hilkenberga, kao i branioca titule Dejvida Kultarda. S druge strane, Kristensen je bio bolji od šampiona Formule E, Nelsona Pikea juniora, Džejsona Plata i Aleksa Bankombija.

Na trci su, između ostalih, učestvovali još neki vozači Formule 1 – Dženson Baton, Felipe Masa, Danijel Rikardo i Roman Grožan.

Komentari / 0

Ostavite komentar