Legenda crveno-bijelih o porazu u Strazburu...

ZVEZDI TREBA PSIHOLOG!!! Trener Dejan Radonjić i igrači Crvene zvezde bi morali dobro da analiziraju svoje igre ove sezone kako im se ne bi ponavljali Madrid, Moskva, Strazbur, Olimpija, Igokea...

Košarka 22.11.2015 | 20:20
Legenda crveno-bijelih o porazu u Strazburu...

Neobjašnjivo deluje poraz košarkaša Zvezde u Francuskoj. Na startu treće četvrtine crveno-beli su imali plus 21, utakmicu su završili sa minus tri. Šta se to dogodilo u glavama igrača i trenera Dejana Radonjića za 18 minuta?

Na Malom Kalemegdanu je očigledno potreban psiholog da porazgovara sa svima...

- Teško mi padaju porazi Zvezde iako od početka sezone klub ima problema u formiranju ekipe, a tim sa povredama igrača. I takvi, bez pola tima, pokazuju da mogu da se bore ravnopravno u Evropi, ali ne želimo Zvezdu kao što je bila u Strazburu. Ima psiholoških padova, u Nemačkoj pobediš Bajern, međutim, onda usledi opuštanje, padneš od Igokee kod kuće, što je nedovoljno tretirano od trenera. Mnogo je oscilacija, to mi se ne dopada, voleo bih što pre da se ekipa niveliše psihološki i stručno - kaže za “Blic” legenda crveno-belih Dragan Kapičić.

Zvezda je, sada je jasno, loše odradila prelazni rok. Otkaz je dobio Skorcanitis, Mekel je pred odlaskom, Tompson takođe, Nastić ne igra... Usred sezone su stigli Miler, Štimac, Vilijams... Ko je kriv, ko je letos birao pojačanja: trener Dejan Radonjić, predsednik kluba Nebojša Čović ili sportski direktor Mirko Pavlović?

- Živim u nadi da ćemo povratkom Dangubića, Mitrovića i Lazića gledati drugu, novu i bolju Zvezdu. Verujem u to, bilo je i velikih pobeda, biće ih opet. Odbrana je kvalitetna, napad efikasan, a onda se odjednom dogodi pad pa se ne zna ko šta radi na terenu. Kao zvezdaš jedan dan sam srećan, drugi nesrećan - nastavlja Kapičić.

Šanse za prolaz u top 16 ostaju. Možda bi sa psihologom put bio lakši.

- Trener i uprava bi morali da lociraju problem. Na ovakav način ne bi smelo više da se gubi. I dalje Zvezda drži sve u svojim rukama, uprava ulaže, omogućila je uslove za rad, valja sačekati pravu Zvezdu - zaključio je Kapičić.

Kako mogu crveno-beli do top 16
Zvezda do kraja ovog dela Evrolige ima utakmice sa Realom i Himkijem kod kuće, gostovanje Fenerbahčeu, i na kraju igra u Beogradu sa Bajernom. Crveno-beli sa tri pobede prolaze u top 16, sa dve pobede i dva poraza moraju da se nadaju trijumfima nad Bajernom i Realom, koji bi najviše doneli u ovoj opciji. U slučaju 1-3 do kraja, postoji opcija da se Zvezda nađe u top 16, ali te šanse teže nuli. Potrebna je pobeda protiv Reala sa velikom razlikom a da Real i Bajern izgube tri od poslednja četira duela, kao i da se ne izgubi od Nemaca razlikom većom od one u Minhenu. Ako Strazbur izgubi sve a Bajern samo pobedi Strazbur, Zvezda bi pobedom protiv Bajerna otišla dalje.

Komentari / 0

Ostavite komentar