Analiza - video: Strazbur - Zvezdin ukleti grad!

Deža vi. Već viđeno. Te decembarske noći polovinom prošle decenije desio se Kevin Gameiro, koji je svojim otrovnim strelicama Crvenu zvezdu Valtera Zenge doveo u stanje potpunog bunila i tako omamljenu gurnuo je u provaliju bez dna. U šestom kolu grupne faze Evrolige Crvenu zvezdu Dejana Radonjića zadesili su Žeremi Lelu i Rodrig Bobua!

Fudbal 20.11.2015 | 10:00
Analiza - video: Strazbur - Zvezdin ukleti grad!

Strazbur. Tamna strana Crvene zvezde. Misao koja se vraća, opsesivno, iznova i iznova i među zvezdaškom populacijom budi najtužnija sećanja i duboko potisnute emocije. Grad koji je pre gotovo deset godina fudbalski klub iz Ljutice Bogdana odveo stranputicom, pravo u zamršeni lavirint u kojem se i danas nalazi. A u četvrtak uveče košarkaši Crvene zvezde našli su se u koži Nikole Žigića, Boška Jankovića, Aleksandra Lukovića, Dušana Baste i ostalih dobro poznatih likova i na košmarni način osetili snagu strazburškog prokletstva.

Deža vi. Već viđeno. Te decembarske noći polovinom prošle decenije desio se Kevin Gameiro, koji je svojim otrovnim strelicama Crvenu zvezdu Valtera Zenge doveo u stanje potpunog bunila i tako omamljenu gurnuo je u provaliju bez dna. U šestom kolu grupne faze Evrolige Crvenu zvezdu Dejana Radonjića zadesili su Žeremi Lelu i Rodrig Bobua. Dželati koji su najbolje poluvreme beogradskog sastava, Milerove i Simonovićeve dve četvtine iz sna i trojkašku rapsodiju crveno-belih za samo devetnaest minuta pretvorili u paklenu tešku muku. Muku koja je pokrenula jasno pitanje - i, šta sada?

No, bez obzira na sve nepoželjne sličnosti koje dva nemila događaja nose, nikada poraz koji su posle 21 poena suficita proknjižili košarkaši neće moći da se uporedi sa agonijom koju su članovi jedne od najmoćnijih Zvezdinih generacija u novijoj istoriji doživeli pre bezmalo pune decenije. Ulog nije bio isti. Nikada jedna pobeda koja je tako nepredvidivo iskliznula iz ruku pulena Dejana Radonjića neće moći da nosi istu težinu kao nasilno upropašćeni miris toliko čekanog evropskog proleća. Nikada jedno neobjašnjivo loše poluvreme, u kojem su košarkaši delovali kao gotovo razoreno društvo, neće sa sobom nositi onu dozu gorčine kao kada je Gameiro "bocnuo" one dve lopte pored Vladimira Stojkovića.

Onih nekoliko minuta nade, koliko je Zvezdine fudbalere delilo od prve zime u Evropi posle 1992. godine, pitanje je kada će se ponovo dogoditi. A za košarkaše Crvene zvezde nada i dalje postoji. Čak ni posle neuspeha u Strazburu za osvajača tri velika pehara iz prošle sezone nije sve izgubljeno, niti su sve lađe potonule. Sada je samo pitanje kako će crveno-beli reagovati i da li će uspeti da se podignu posle ovakvog nokauta.

Ali, neizbežno je bilo povući paralelu, tako jasnu, tako kristalno bistru.

Nisu Gameiro, Lelu ili Bobua krivi. Strazbur je, jednostavno, Zvezdin ukleti grad!!!

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

samy rs

20.11.2015 11:40

Najveci uspjeh fv Zvezdanesterac u poslednjig 25 godina, 2:2 sa strazburom hahah

ODGOVORITE
Name

ja

20.11.2015 12:47

Ne najveći uspjeh Fk Crvene Zvezde je prvaci evrope i svijeta