Zvezda: Nema prodaje igrača do 31. avgusta 2016.!

Upravni odbor Crvene zvezde stavio je veto na prodaju svih fudbalera do kraja kvalifikacija za Ligu šampiona, 31. avgusta 2016. godine.

Fudbal 19.11.2015 | 16:00
Zvezda: Nema prodaje igrača do 31. avgusta 2016.!

Crveno-beli su jednom nogom već šampioni Srbije, jer posle trećine sezone imaju 16 bodova više od najbližeg pratioca.

Zbog toga u Ljutice Bogdana već planiraju kvalifikacije za LŠ, a iako će opet glavni cilj tokom zime biti borba za Evro licencu, UO ističe da će novac za to obezbediti mimo prodaje igrača.

Poslednjih nedelja su u centar pažnje izbili Aleksandar Karai i Marko Grujić, za koje su zainteresovani mnogobrojni evropski klubovi, a ranije se spekulisalo o prodaji Luke Jovića.

"Stavljen je veto za odlaske veće grupe fudbalera do kraja kvalifikacija za Ligu šampiona 31. avgusta 2016. godine. To je stav Upravnog odbora kluba, i svi klubovi koji su zainteresovani za trenutno naše vodeće igrače, Grujića, Kataija i ostale, znaju za taj uslov", potvrdio je predsednik CZ Svetozar Mijailović, a prenose "Večernje novosti".

Zvezdi je do marta 2016. godine potrebno pet miliona evra kako bi dobila UEFA licencu, te isplatila zarade igračima i zaposlenima.

"Nadam se da smo vrlo blizu da finansije rešimo mimo prodaje igrača, mada ne odbacujem mogućnost da se pojavi klub iz inostranstva koji bi već sada kaparisao i platio određenu sumu za nekog od fudbalera, i to po našim uslovima, odnosno da ih dobiju tek na leto 2016. godine. Naravno, živimo u teškim vremenima, život je nepredvidiv i sve je promenljivo. U ovom času mi se držimo naše odluke verujući da ćemo pronaći adekvatno rešenje, jer znamo da nas samo rezultatski uspesi i plasman u Ligu šampiona ili Ligu Evrope vode ka prosperitetu", zaključio je Mijailović.

Trener Miodrag Božović je nedavno izjavio da bi sa aktuelnom "kičmom" tima uz dva-tri pojačanja ekipa mogla da se bori za plasman u Ligu šampiona.

Komentari / 0

Ostavite komentar