Kada je '‘velika trojka'’ osvojila prve bodove?

Završni Masters sezone u Londonu savršena je prilika da novinari postave neka zanimljiva pitanja najboljim teniserima sveta.

Tenis 19.11.2015 | 11:40
Kada je '‘velika trojka'’ osvojila prve bodove?

Tako se prethodnih dana povelo pitanje toga da li se sećaju kada su osvojili prve bodove na ATP listi.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković otkrio je da ih je osvojio sa 16 godina, u julu 2003. godine, na jednom fjučersu u Beogradu.

“To što sam osvojio prvi bod na istom turniru na kojem sam došao do prve titule kao profesionalac je bilo neverovatno”, rekao je Đoković.

Rodžer Federer je svoje prve bodove osvojio na jednom malom turniru u Švajcarskoj, na kojem je poražen u četvrtfinalu. Njegovo ime prvi put se našlo na ATP listi 22. septembra 1997. godine.

“To je bilo veliko dostignuće. Kao prolazak među najboljih sto na svetu, a potom Top10 i na kraju prvo mesto na svetu. To je jedan od onih trenutaka kojima se radujete”, otkrio je Federer.

Rafael Nadal se na ATP listi pojavio četiri godine posle Federera, a prve bodove upisao je na čelendžeru u Sevilji. Španac se, ipak, bolje seća svega što se desilo nedelju dana ranije, kada je igrao na svom prvom profesionalnom turniru i kada je poražen u prvom kolu.

“Nisam uspeo da iskoristim tri meč lopte i bilo mi je teško. Ono što je taj dan učinilo još gorim je činjenica da se narednog dana desio teroristički napad u Njujorku. To je bio dan koji celo čovečanstvo neće moći da zaboravi”, naglasio je Nadal.

Komentari / 0

Ostavite komentar