Oni su TV publika od 258 miliona evra!

Ovo je idealni, tačnije najskuplji tim sastavljen od fudbalera koji će EURO 2016 gledati preko malih ekrana. Ili sa tribina...

Fudbal 18.11.2015 | 23:45
Oni su TV publika od 258 miliona evra!

Ovaj imaginarni tim vredi, prema proceni portala Transfermarkt, punih 258 miliona evra!

A, sastavljen je od 11 trenutno najskupljih i najpoznatijih igrača na svojim pozicijama, koji neće igrati na predstojećem Evropskom prvenstvu u Francuskoj.

Ubedljivo najskuplji pojedinac u ekipi je naš Nemanja Matić iz Čelsija, kojeg portal specijalizovan za transfere i cene igrača, procenjuje na 40 miliona evra. U ekipi je i kapiten "orlova" Branislav Ivanović, takođe igrač Čelsija, čija je vrednost procenjena na 17 miliona.

Nema dileme oko toga da bi malo koji klub ili reprezentacija na svetu mogao da nadigra ovu jedanaestoricu, ali oni će zauvek ostati samo fudbaleri koje smo, da je po talentu, kvalitetu i znanju, morali da gledamo na EP narednog leta.

Poređani u popularnu formaciju 4-3-2-1, 258 miliona evra vredan sastav izgledao bi ovako:

Samir Handanović (Slovenija, Inter, 15) – Branislav Ivanović (Srbija, Čelsi, 17), Kostas Manolas (Grčka, Roma, 20), Sokratis Papastatopulos (Grčka, Dortmund, 18), Dali Blind (Holandija, Man. Junajted, 17) – Nemanja Matić (Srbija, Čelsi, 40), Miralem Pjanić (BiH, Roma, 30), Kristijan Eriksen (Danska, Totenhem, 27) – Arjen Roben (Holandija, Bajern, 28), Memfis Depaj (Holandija, Man. Junajted, 28) – Edin Džeko (BiH, Roma/Man. Siti, 18).

A selektor?

Odlučite sami... Mi bismo rekli Morten Olsen.

Komentari / 0

Ostavite komentar