Dogovor Putina i Obame o prekidu vatre

Predsednici Rusije i SAD Vladimir Putin i Barak Obama sastali su se na marginama samita G 20 i tokom razgovora složili se da je potrebno uspostaviti prekid vatre u Siriji, kao i da Ujedinjene nacije posreduju između sukobljenih strana.

Svijet 15.11.2015 | 18:35
Dogovor Putina i Obame o prekidu vatre

Razgovori američkog predsednika Baraka Obame i ruskog predsednika Vladimira Putina bili su konstruktivni, saopštila je danas Bela kuća.

Dvojica predsednika dogovorila su se o potrebi za prekidom vatre u Siriji i posredovanja Ujedinjenih nacija u pregovorima između sukobljenih strana, izjavio je jedan zvaničnik Bele kuće.

Putin i Obama su konstatovali da su teroristički napadi u Parizu samo povećali potrebu da se konflikt u Siriji razreši kako je moguće brže.

Istovremeno, dva predsednika razgovarali su i o situaciji u Ukrajini, dok je Obama ponovio da je najvažnije u potpunosti sprovesti sve tačke Minskog sporazuma i kompletno povući teško naoružanje sa linije razdvajanja.

Razgovor dvojice lidera trajao je više od 20 minuta, iskoristili su pauzu između sastanaka šefova država BRIKS-a i radnog zasedanja samita.

Kako se može videti na video-snimku sa samita, Putin i Obama su u kuloarima zauzeli mesta u foteljama jedan naspram drugog i razgovarali u prisustvu prevodilaca.

Iz Bele kuće je takođe saopšteno da je Obama iskoristio priliku da lično izjavi saučešće Putinu zbog pada aviona u Egiptu, kada je poginulo 224 ljudi.

Pomoćnik ruskog predsednika Jurij Ušakov precizirao je da su strateški ciljevi Rusije i SAD u borbi protiv terorizma veoma bliski iako postoje određene tačke razilaženja.

„Strateški ciljevi borbe sa Islamskom državom su veoma bliski, dok se po pitanju taktike mišljenja razilaze“, rekao je Ušakov.

(sputniknews.com)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

sara

15.11.2015 18:49

Dogovaraju prekid vatre u tudjoj zemlji gdje su unistili svsku nadu za odrziv zivot.I poslije kazu da su te zemlje zaostale. Dace Bog i da oni okuse to sto siju.

ODGOVORITE
Name

mikac

15.11.2015 21:18

Bakirovka zrela si za istrage,negdje drugo mrznju raspiruj,dozvace se i Srbi pameti kad tad!

Name

opet

16.11.2015 01:35

Aj Saro usisaj kucu i obrisi prasinu, mani se svijetske politike.

Name

Kusturić Jovan

15.11.2015 20:23

Ne može im niko ništa,jaču su ...........................

ODGOVORITE
Name

ZA 5 MINUTA

16.11.2015 06:37

KAKO SE PROBLEM RIJEŠI ZA PET MINUTA, KAD SE HOĆE.

ODGOVORITE
Name

MD

16.11.2015 11:10

Vrijeme je bilo da ovim s..pcima,amerima,neko stavi do znanja da nemogu da rade sta hoce.PUTIN je LEGENDA.

ODGOVORITE