Telegrami saučešća francuskom narodu

Njegova svetost patrijarh srpski Irinej izrazio duboko saučešće predsjedniku Francuske Fransoa Olandu, povodom terorističkog napada u Parizu, i poručio da su misli i molitve Srba uz prijateljski francuski narod.

Republika Srpska 14.11.2015 | 15:53
Telegrami saučešća francuskom narodu

"Molimo se da Bog upokoji duše svih tragično postradalih, rodbini i srodnicima njihovim podari utehu u njihovom bolu, ranjenima brzo ozdravljenje i osnaženje, a francuskom narodu da prevlada sadašnje teškoće", naveo je patrijarh Irinej.

Patrijarh Irinej istakao je da je vijest o sinoćnim terorističkim napadima u Parizu sve duboko potresla, te izrazio iskreno saučešće u ime Srpske pravoslavne crkve /SPC/ i svoje ime.

"U ovim momentima naše molitve i naše misli su uz prijateljski i, srpskom narodu, uvek bliski francuski narod", istakao je patrijarh Irinej.

Patrijarh srpski je izrazio saučešće i ambasadoru Francuske u Beogradu Kristin Moro.

"Duboko saučestvujući u vašem bolu, vaše misli i naše molitve u ovom trenutku upućujemo Bogu da On podari utehu rodbini postradalih i svima ožalošćenima u vašoj zemlji, kako biste što lakše prebrodili sadašnja iskušenja", istakao je srpski patrijarh Irinej.

Telegrame saučešća francuskom predsjedniku i francuskom narodu uputili su i svi predstavnici vlasti Bosne i Hercegovine i Republike Srpske.

 

Komentari / 0

Ostavite komentar