Crnogorac povezan sa napadima na Pariz?!

Čovjek porijeklom iz Crne Gore uhapšen je u Njemačkoj i vjeruje se da je povezan sa napadačima koji su odnijeli preko 120 života u glavnom gradu Francuske. On je uhapšen još 5. novembra, prenosi crnogorski portal vijesti.me.

Svijet 14.11.2015 | 14:00
Crnogorac povezan sa napadima na Pariz?!

Minhenski "Bayerischer Rundfunk" piše da je uhapšen muškarac od 51 godinu, i da nije od ranije poznat policiji. On se brani ćutanjem i nije uzeo advokata.

Uhapšen je na autoputu Salzburg - Minhen i u "golfu" kojim je upravljao je nađeno nekoliko pištolja, revolvera, automatskih pušaka, nekoliko kilograma TNT eksploziva i municije.

„Policija uprave Rozenhajm je na autoputu Salcburg-Minhen, u sklopu redovne kontrole, zaustavila automobil crnogorskih registracija. Nakon što je u prtljažniku prvo pronađen revolver, u pretragu automobila uključili su se i službenici bavarske Uprave kriminalističke policije (LKA) i, pored ručnog naoružanja, pronašli i eksploziv i ručne granate. Uhapšni ne daje nikakve izjave“, rekao je predstavnik LKA Ludvig Valdinger.

"Deutsche Welle" piše da uhapšeni, prema informacijama crnogorskih vlasti, do sada nije upadao u oči. Iz dokumenata koji su kod njega pronađeni, službenici bavarske kriminalističke policije došli su do zaključka da mu je krajnje odredište Pariz o čemu su odmah obaviještene vlasti u Francuskoj. Uprava kriminalističke policije ne želi ni da potvrdi, niti da opovrgne te navode.

NN

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

gradjanin Dvorovi

14.11.2015 14:26

Crnogorski kriminalci i sverceri oruzjem su povezani sa ekipom koja svercuje oruzje iz okoline Bijeljine,tacnije iz Dvorova. Bijeljinska policija to dobro zna ali uglavnom cuti. Jer je jos uvijek sarajevska veza aktivna i stite jedni druge.

ODGOVORITE
Name

sasa

17.11.2015 11:54

A što sarajevska veza, kakve to gluposti pričaš, kriminalci nemaju boju, rasu, ideologiju, vjeru. NOVAC NOVAC.

Name

Md

14.11.2015 16:38

Skoro je bila emisija kako se svercuje oruzje iz Bih za Eu,ne mogu da vjerujem da novinari nadju svercere a da policija nema pojma.

ODGOVORITE