Dakle, u njoj je bio problem!

Zašto Mesut Ozil igra kao nikad, nakon sezone za zaborav? Evo odgovora...

Fudbal 15.11.2015 | 12:00
Dakle, u njoj je bio problem!

Pre ljubavi, neka progovori statistika. Na kratko samo.

Mesut Ozil, od "blokbaster" transfera iz Reala u Arsenal, nije bio u boljoj formi.

U prvoj sezone bio je odličan i prilično konstantan, postigao je sedam golova uz 14 asistencija na 42 utakmice, da bi prošle sezone, posle pohoda na titulu prvaka sveta sa Nemačkom, bio jedan od najlošijih u timu Arsena Vengera sa pet golova i devet asistencija na 32 utakmice.

Govorilo se čak i o odlasku Nemca turskog porekla sa "Emirejtsa", međutim prvi deo sezone 2015/16 doneo je onog Ozila kog smo gledali sa uživanjem u dresu Reala – gol i deset asistencija na 11 mečeva u Premijer ligi ove sezone za Arsenal, uz nešto slabija izdanja u Ligi šampiona gde loše igra i cela ekipa (gol, bez asistencija na pet utakmica).

Razlog?

Izgleda da je Mesut zaigrao kao nekada kada mu se i vratila draga uz koju je bio srećan nekada.

Naime, nakon što mu je selektor Nemačke Joakim Lev dao slobodno i oslobodio ga obaveza u nacionalnom timu, Ozil je pohrlio na "Bambi Awards" u Nemačkoj, gala predstavu na kojoj se dele nagrade najpopularnijim "dojče" pevačima i pevačicama, a tamo je nagradu trebalo da primi – Mendi Kapristo.

Bivša Ozilova dugogodišnja devojka nastavila je da sija na estradnom nebu i kada je prošle sezone saznala za preljubu i zbog toga ostavila bogatog fudbalera, a sudeći prema fotki koju je Mesut okačio na Instagram – njih dvoje su se pomirili i ponovo su zajedno. Ispod zajedničke slike,, 27-godišnji dribler napisao je:

"Samo nas dvoje", uz haštag #ozistoizback.

Ozisto, očigledno, predstavlja kombinaciju njihovih prezimena.

Mendi je dugo bila uz Mesuta, sve dok prošle godine nisu objavljenje sporne poruke koje je igrač Arsenala slao na broj telefona Melani Rikinger, inače bivše devojke igrača Bajerna Kristijana Lela. Bio je to veliki skandal posle kojeg jer par raskinuo, a Ozil odigrao jednu od najgorih sezona u karijeri, koja je do te tačke išla uglavnom uzlaznom putanjom.

Ovaj novi Mesut, asistira, razigrava, dribla, vidi što drugi ne vide i podseća na onog starog fudbalera iz "krem dela krem" evropskog društva. Izgleda, zbog nje!

Komentari / 0

Ostavite komentar