Poziv muslimanima da se ujedine protiv ID

Predsjednik Čečenije Ramzan Kadirov pozvao je lidere vodećih zemalja muslimanskog svijeta da se ujedine u borbi protiv zajedničkog neprijatelja svih muslimana - "Islamske države".

Svijet 13.11.2015 | 19:57
Poziv muslimanima da se ujedine protiv ID

Video-snimak sa porukom Kadirov je objavio na svom zvaničnom blogu. Neposredan povod za to je video-snimak na kojem je prikazano kako pripadnici terorističke "Islamske države" strijeljaju dvije stotine djece.

Čečenski lider je upozorio da su specijalne službe SAD i zapadnih zemalja "skupo platile poglavare terorističkih organizacija da bi stalno prolivali krv muslimana, razarali stabilne zemlje, ocrnjivali islam", prenosi "Sputnjik".

"SAD u Avganistanu, pod izgovorom borbe protiv terorizma, gotovo 30 godina uništavaju muslimane, strijeljaju cijele porodice, bombarduju bolnice. SAD i njihovi saveznici su nedavno u vidu `arapskog proljeća` rasplamsali požare građanskih ratova u Libiji, Tunisu, Siriji, Jemenu, Egiptu", naveo je Kadirov.

Među zemljama, čije je lidere Kadirov pozvao, nalaze se i Saudijska Arabija, Katar, Kuvajt, Turska, Iran, Pakistan, Ujedinjeni Arapski Emirati.

DŽihadisti su prije nekoliko dana na internetu objavili zastrašujući video-snimak na kojem je prikazano pogubljenje 200 djece zarobljene u Siriji.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Realno

13.11.2015 20:06

Ne samo muslimani . Treba cjeli svjet da se ujedini u borbi protiv terorizma i kriminala .

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

13.11.2015 23:59

Podpuno je u pravu.Prvo treba da se pokrenu "normalni" Muslimani u borbi protiv ovoga zla. Ne pripadaju oni nikakvoj vjeri, oni su monstrumi i ljudski odpad islamske vjere. Brza smrt za ove nakaze je bingo, oni trebaju umirati mjesecima da osjete šta oni rade. Kako opisati "ljude" koji strijeljaju 200 djece i uživaju u tome kao i odsjecanju glava. Kakav um treba za te stvari?! Davljenje ljudi u kavezima! Kao što sam napisao najmanje kazna bi im trebala biti umiranje mjesecima... da više nikom ne padne na pamet da radi ovakve stvari.Isto mislim i za njihove mentore, oni su još gori...

ODGOVORITE
Name

srbin 100%

14.11.2015 13:30

NISU NIŠTA BOLJI OD OBOGA ISILA AMERI, I ENGLEZI.ČITAV ŽIVOT IZMIŠLJAJU RATOVE, I UBIJAJU NEVINE CIVILE.