Vučić zna ko je upleten u otmicu Srba u Libiji

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je uveren da su živi državljani Srbije koji su oteti u Libiji pre pet dana, ali da ne može da iznosi detalje o tom slučaju.

Srbija 13.11.2015 | 18:50
Vučić zna ko je upleten u otmicu Srba u Libiji

"Kad završimo, onda ćemo sve reći. Uveren sam da su ljudi živi, inače se ne bi vodili razgovori", rekao je Vučić na konferenciji za novinre u Beogradu.

On je rekao da službe Srbije o tom slučaju više znaju nego službe drugih zemalja.

"Mi više znamo - ko je u to upleten, kako se to dogodilo, pod kojim uslovima, okolnostima, ima tu čudnih stvari", rekao je Vučić.

Dva službenika srpske ambasade u Libiji, Slađana Stanković i Jovica Stepić, oteti su 8. novembra kada je pucano na kolonu vozila u kojoj je bio i ambasador Srbije Oliver Potežica koji tom prilikom nije povređen.

Podsetimo, kako ekskuzivno saznaje "Blic", Slađana Stanković, radnica ambasade u Libiji, koja je u nedelju oteta sa vozačem Jovicom Stepićem nedaleko od Tripolija, kidnapovana je i pre nekoliko meseci.

Kako navodi izvor „Blica” iz Ministarstva spoljnih poslova, prva otmica odigrala se u maju, ali su otmičari tada posle nekoliko sati oslobodili Stankovićevu.

O detaljima tog događaja bili su upoznati samo ambasador, osoblje ambasade i Slađanina porodica.

Izvor: Blic

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Vucko

13.11.2015 20:22

Pa Vucko sve zna

ODGOVORITE