Video: E, moj Kvinsi! Nije ti ovo NBA, već Evropa!

Miler: 'Alo, sudija, tajm-aut! Košarkaši iz NBA lige po dolasku u Evropu najviše problema imaju sa privikavanjem na drugačija pravila igre, a izuzetak nije ni Zvezdin Kvinsi Miler.

Košarka 13.11.2015 | 12:20
Video: E, moj Kvinsi! Nije ti ovo NBA, već Evropa!

Krilni centar Crvene zvezde, koji je stigao na Mali Kalemegdan iz Denver Nagetsa, najviše problema ima sa pravilom da mora da tapne loptu pre prvog koraka, što je i najčešća greška novajlija u evropskog košarci, ali je Kvinsi ipak zbog nečeg drugog došao u centar pažnje.

Miler je sa 22 poena (6/10 za dva, 3/8 za tri), šest skokova, tri blokade i dve ukradene bio najzaslužniji za veoma važnu pobedu srpskog šampiona na gostovanju Bajernu u Minhenu, a sredinom poslednje deonice bio je akter komične situacije.

Momak iz Čikaga uspeo je da se izbori za defanzivni skok pored Duška Savanovića, pošto je u padu prigrlio loptu, ali je zatim zatražio tajm-aut i iskreno bio u šoku kada mu arbitri nisu uslišili zahtev, a ova njegova reakcija izazvala je osmehe u Audi domu.

"Navikavam se i dalje na igru u Evropi iako ima problema, trudim se da se što pre uigram i naviknem na drugačija pravila", iskren je Miler.

Crveno-beli naredni meč igraju u nedelju od 17 časova protiv Igokee u 10.kolu ABA lige, dok ih u elitom takmičenju očekuje još jedno gostovanje Strazburu u Francuskoj, pre dve uzastopne utakmice u hali 'Pionir' protiv Real Madrid i Himkija.

"Samo je bilo potrebno da se držimo zajedno kao tim, i da držimo naš nivo igre bez padova. Jako smo srećni zbog ove pobede. Igrali smo jako dobru odbranu, i to je bio ključ. Imali smo loših utakmica, ali mislim da možemo da preokrenemo ovu situaciju u našu korist, i da se približimo ulasku u TOP 16 fazu Evrolige. Samo želimo da nastavimo da igramo dobro, i da iskoristimo ovaj trenutak kao zalet u nastavku sezone", rekao je Miler.

Sličnu situaciju videli smo i prošle sezone, u duelu Fenerbahčea i Barselone u Istanbulu, kada je Linas Kleiza reagovao na gotovo identičan način. Iako Litvanac, evidentno je da su školovanje u Sjedinjenim Američkim Državama i kasniji nastupi za Denver i Toronto Reptorse učinili svoje.

Komentari / 0

Ostavite komentar