Nole: U mojoj glavi ne postoje granice!

Posle finala u Parizu, pobede nad Endijem Marejem (6:2, 6:4) i još jednog oborenog rekorda, sopstvenog od šest masters titula u sezoni, Novak Đoković je  rekao da stalno sebe gura napred i da ne zna za granicu.

Tenis 10.11.2015 | 17:40
Nole: U mojoj glavi ne postoje granice!

Posle finala u Parizu, pobede nad Endijem Marejem (6:2, 6:4) i još jednog oborenog rekorda, sopstvenog od šest masters titula u sezoni, Novak Đoković je rekao da stalno sebe gura napred i da ne zna za granicu.

Možete li da prokomentarišete izjavu Gi Foržea koji je rekao da ste trenutno mnogo ispred svih i da niko nije blizu vašeg nivoa?

- To je nešto što godi mojim ušima sigurno. Svaki teniser i sportista uopšte teži da bude u poziciji da je toliko cenjen i poštovan, i da ga svrstavaju u tako jedinstvenu klasu. Ostavljam drugima da procenjuju kako igram i gde mi je mesto u istoriji. Na meni je da sačuvam posvećenost i privrženost tenisu i ovom načinu života. Ukoliko nastavim ovako da napredujem, mislim da i dalje mogu da pomeram granice.

Koje ste to granice zacrtali?

- Granice u mojoj glavi ne postoje. Koristim maštu i sposobnost da izvučem najbolje iz sebe. Trenutno se osećam kao mladić i to mnogo mlađi nego što jesam. Nadam se da ću imati još mnogo godina uspeha.

Posle završnog Mastersa u Londonu, na kom igra najboljih osam tenisera ove sezone, idete na odmor?

- Idem na neku tropsku destinaciju sigurno, daleko od svega. jer je to nešto što mi je neophodno posle ovakve sezone.

Imate li u planu neko određeno mesto?

- Imam, ali ne mogu o tome da pričam. U svakom slučaju idem sa porodicom na tropsku destinaciju.

Komentari / 0

Ostavite komentar