Pomahnitali napadači otvorili vatru u bolnici

Skopski mediji preneli su vest o incidentu koji se dogodio jutros u Kliničkom centru, kada su tri osobe počele da pucaju po bolnici pri čemu su ranili četiri osobe, od čega jednog lekara. Prema nezvaničnim informacijama, jedna od pacijentkinja koja se zatekla u hodniku preminula je od stresa.

Region 09.11.2015 | 15:20
Pomahnitali napadači otvorili vatru u bolnici

Prema nezvaničnim informacijama povređen je lekar Ljubomir Ognjenović (41), povređen je u nogu ali je van životne opasnosti, a u pucnjavi su poveđene još tri osobe koje su se tu zatekle. Pacijentkinja koja se našla u hodniku preminula je od straha, navode "Vecer.mk" i "Plusinfo", ističući da je to, za sada, nepotvrđena informacija.

Napadači su uhapšeni nedaleko od skopskog Kliničkog centra, kada su pokušali da pobegnu. Njihovi identiteti nisu objavljeni, a navodi se da su starosti između 30 i 36 godina. Agencije prenose da je policija privela tri osobe, koje imaju 36, 34 i 30 godina.

Motiv pucnjave još nije poznat, a skopski mediji nagađaju da bi razlog mogao da bude taj što je jednom od napadača majka umrla u bolnici. Naime, ona je u jako teškom stanju primljena u bolnicu i poslata na hitnu operaciju koju nažalost nije preživela.

U trenutku incidenta na odjeljenju se nalazilo tridesetak pacijenata i lekara.

Na klinici trenutno vlada haos, medicinsko osoblje i pacijenti su van sebe od straha, piše Vecer.mk.

Sve operacije planirane za danas, osim onih najhitnijih, odložene su.

Makedonska policija najavila je konferenciju za štampu u toku dana.

Ljekari su najavili protest i zatražili moralnu odgovornost za ministra zdravstva.

Makedonsko Ministarstvo zdravstva osudilo je incident u skopskom Kliničkom centru "Majka Tereza".

Izvor: Blic/ Vecer.mk /Plusinfo

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

tako je

09.11.2015 15:32

Kad se i doktorska diploma može kupiti .Tatini sinovi nemaju baš kod svakoga protekciju .

ODGOVORITE
Name

Strašno

09.11.2015 15:43

Makedonija ima velikh problema sa teroristima.Žao mi je braće pravoslavne

ODGOVORITE
Name

Михаило Микић

09.11.2015 16:32

Мени православних македонаца који се због србијанског политичког лоповлука одрекоше свога Светог СРБског имена, СРБске Цркве Светог Саве и много чега другог што је СРБе Светосавце међусобно увијек спајали без разлике из које СРБске земље они били због тога није жао. Што су тражили то су македонци исто као црногорци почели да добијају од своје нове шиптарске браће. Македонија У Бугарској рађа Бугаре, У Грчкој она рађа Грке а једино Вардарска Македонија код "паметни" СРБа не рађа СРБе Светог Саве већ македонце или боље речено репу без корена!