Profil "Ne članstvu Kosova u Unesku" je uznemirujući?!

Studentska kancelarija u Kosovskoj Mitrovici otvorila je u sklopu kampanje "Ne članstvu Kosova u Unesku" profil na Instagramu, ali je on ubrzo zatvoren, jer su slike o spaljenim i uništenim srpskim crkvama okarakterisane kao "uznemirujuć sadržaj".

Srbija 06.11.2015 | 07:34
Profil "Ne članstvu Kosova u Unesku" je uznemirujući?!

Kako je rekao Nemanja Bišševac, jedan od studenata koji vode ovu kancelariju, profil na Instagramu im je ugaššen uz objaššnjenje da su postavljali slike uznemirujućeg sadržžaja.

"Rečeno nam je da postavljamo slike koje su uznemirujuće, a mi smo samo postavili istinu - paljenje srpskih crkava i manastira, svetinja, unišštavanje spomenika, grobnica i tako dalje" kazao je Bišševac.

Za nedelju dana prikupljeno 130.000 potpisa

U okviru kampanje "Ne članstvu Kosova u Unesku" koju vodi studentska kancelarija u Kosovskoj Mitrovici, za nedelju dana prikupljeno je 130.000 potpisa online peticije na društvenim mrežama. Bišševac je u izjavi Tanjugu rekao da im je cilj da prikupe 200.000 potpisa do 9. novembra, kada se očekuje glasanje o predlogu za članstvo Kosova u Unesko na Generalnoj konferenciji te organizacije.

"Trudimo se na svim drušštvenim mrežžama da aktiviramo ljude da potpššu peticiju" rekao je Bišševac.

Onlajn peticija, deljenje slika i video-materijala po drušštvenim mrežžama je samo deo aktivnosti u sklopu studentske borbe protiv prijema Kosova u Unesko pa su tako studenti iz ove kancelarije preduzeli i konkretnije korake - uspostavljanje kontakata sa medijima i zvaničnicima delegacija Uneska, njihovim ambasadama u Srbiji i BiH, kojima su slali pismo i svedočanstva o stradanju srpske kulturne bašštine na KiM.

On je rekao da odgovore jošš nisu dobili, ali da su na primer neki mediji u Keniji preneli vest o akciji studenata protiv prijema Kosova u Unesko, jer su se pored ambasada studenti obraćali i medijima u držžavama koje će glasati na Generalnoj konferenciji Uneska.

Studentska kancelarija koja vodi kampanju "„Ne članstvu Kosova u Unesko" u Kosovskoj Mitrovici počela je sa radom 29. oktobra.

Kancelariju vode studenti Univerziteta u Prišštini sa privremenim sedišštem u Kosovskoj Mitrovici, a pridružžili su im se i studenti univerziteta u centralnoj Srbiji, u Crnoj Gori i Republici Srpskoj.

Komentari / 0

Ostavite komentar