Moto GP: Obračun u Valensiji – događaj visokog rizika!

Španska Komisija za borbu protiv nasilja u strahu od mogućih izgreda!

Ostali sportovi 06.11.2015 | 23:00
Moto GP: Obračun u Valensiji – događaj visokog rizika!

Španska komisija za borbu protiv nasilja odlučila je da prestojeću završnu trku Moto GP šampionata u Valensiji, koja je na programu u nedelju, proglasi događajem visokog rizika.

Nema sumnje da ćemo u nedelju gledati vrhunsku tenziju, napetu atmosferu, nakon što je Valentino Rosi, lider u šampionatu sa sedam bodova ispred Španca Horhea Lorenca, primoran da startuje kao poslednjeplasirani iz razloga što je oborio Marka Markeza na prethodnoj trci u Maleziji.

Iz tog razloga su Internacionalna motociklistička federacija, i organizatori trke danas održali sastanak sa svim vozačima koji će učestvovati u predstojećoj trci, kako bi sport nadvladao ludilo koje se najavljuje prethodnih dana.

“Ti momci imaju milione fanova, koji ih prate, dive se njihovim potezima na trkalištu i vole da čuju šta ovi imaju da kažu”, kaže se u saopštenju dve organizacije koje su pozvale na kraj kontoverzi koje su se dešavale prethodnih dana “jer su prešle granicu zdrave strtasti i logike u nekim trenucima”.

Odluka Komisije za borbu protiv nasilja stigla je samo nekoliko sati nakon što je Arbitražni sud za sport odbio žalbu Valentina Rosija, koji je pokušao da izbegne da krene sa zadnje pozicije u nedelju. Vozač Jamahe je dobio i tri kaznena poena u vozačkoj dozvoli, jer je Italijan levom nogom izazvao ped Marka Markeza, aktuelnog šampiona dok su se borili za treće mesto, iza Lorenca.

Rosi je pred poslednju trku u sezoni prvi sa 312 poena, dok je drugi Lorenco sa 305, a da bi Italijan došao do osme titule šampiona u premijernoj klasi mora da bude barem drugoplasirani na kraju trke u Valensiji. Biće mu đavolski teško…

Komentari / 0

Ostavite komentar