Analiza: Lalatović ŽIVA VATRA! Od poteza za divljenje, do kočijaških psovki!

Nenad Lalatović je još kao igrač pokazivao da ne spada u obične. Voleo je Zvezdu više nego bilo šta drugo, pa je neretko svoje defanzivne zadatke obavljao sa tolikom željom da je publika često brinula da zbog toga ne bude i javno opomenut. Nije bio grub na terenu, samo je igrao sa emocijama. Takav je i kao trener.

Fudbal 08.11.2015 | 23:00
Analiza: Lalatović ŽIVA VATRA! Od poteza za divljenje, do kočijaških psovki!

Lalatović je "Zvezdino dete". Ko ga je tamo sretao još kao mladića, znao je da je to, prosto, tako. U Zvezdi je odrastao, u njoj mu je i otac radio, a on je krčio svoj put od mlađih kategorija do prvog tima. I, naravno, kada bi mu se desilo da postigne gol - burno bi ga slavio. A kada je to uradio i na ponovoljenom 115. derbiju, toliko se radovao da je skidanje dresa bila samo jedna sitnica. Naravno, žuti karton nije izostao.

Ali, ovaj 37-godišnjak, koji je bio član Zvezde, Šahtjora, Zemuna i OFK Beograda, a igrao na pozajmicama i u Radničkom iz Kragujevca, Milicionaru i Volfzburgu, privlači pažnju svojim ponašanjem i otkako je 2010. postao trener. Tada je preuzeo Srem, potom bio u novosadskom Proleteru, a od 2013. je i na najvećoj sceni koju Srbija imao. Redom, klupe sa klupe Voždovca, Napretka, Zvezde i, sada čačanskog Borca, vodi ekipe i - ne skriva emocije.

Kada bi pobedio Partizan, kao što je to uradio i u ulozi trenera Napretka, on bi poželeo - titulu Zvezdi:

A kada bi propustio da pobedi Partizan u derbiju, džentlmenski bi odlazio u svlačionicu crno-belih i čestitao na rezultatu koji je večitom rivalu veoma odgovarao.

Ipak, nije se nikada mirio sa onim što smatra nepravdom. Bio u pravu ili ne, nije ostajao po strani. Dešavalo mu se da stoga bude isključen, a posle jednog takvog slučaja, prošlog septembra u ulozi Zvezdinog kormilara protiv bivšeg kluba, Napretka, ponudio je sudiji neobičnu opkladu: Da ili on, ili arbitar, prestanu da se bave svojim poslom ako se uz TV snimak utvrdi da li je trebalo da bude dosuđen jedanaesterac za crveno-bele, koji na terenu nije bio dosuđen.

Reči, često, nije uspevao potpuno da iskontroliše. Psovka bi mu se otela čak i kada su ga kamere snimale, poput scene na Partizanovom stadionu. Tada je neko od "grobara" skakao po tunelu koji vodi ka svlačionicama, a Lalatović mu je poželeo da - propadne. Uz psovku.

Da ga pitate koje mu je boja krv, verovatno bi vam rekao "crveno-bela je". Iako sada vodi neku drugu ekipu, Zvezdine "delije" su mu nedavno skandirale i pored toga što je na Marakanu došao kao strateg drugoplasiranog Borca.

Ali, i kao šef stručnog štaba Čačana, ne radi svoj posao bez emocija. Naprotiv. U Nišu je na psovke upućene porodici reagovao burno. Veoma burno. Toliko burno, da je sve psovke koje su iz njega pokuljale teško i pobrojati.

Nenad Lalatović nije običan trener. Teško da će nekog ostaviti ravnodušnim, jer žar sa kojim radi svoj posao - deluje neugasivo.

Komentari / 0

Ostavite komentar