Troicki: Beker je stvarno car, odlično se slažemo!

Viktor Troicki se nalazi pred velikim izazovom u Parizu, igraće u osmini finala protiv Stana Vavrinka, a posle pobede nad Felisijanom Lopezom istakao je da je zadovoljan svojim povratkom "belom sportu", ali i otkrio da mu trener Novaka Đokovića Boris Beker često daje savete.

Tenis 05.11.2015 | 13:40
Troicki: Beker je stvarno car, odlično se slažemo!

Teška pobeda nad Lopezom posle velike borbe (6:7(7), 7:5, 6:4 posle skoro tri sata borbe, prim. aut). Mora li uvek kidanje živaca i "plus gemovi"?

- Šta su "plus gemovi"?

Igra na kladionici.

- Ne igram, pa ne znam.

Od povratka na teren si imao nekoliko odličnih turnira, pa onda zastoj. Zašto?

- Tako ide u sportu. Ne može svako da bude prvi ili peti na svetu. Zadovoljan sam sezonom od povratka, ali sam od Vimbldona imao težak raspored pa i odlazak u Južnu Ameriku za Dejvis kup i... to me je koštalo. Otišao sam nespreman i umoran pa je i ostatak sezone na betonu trpeo. Ušao sam u prvih 25 i to ću biti do kraja godine, što je po meni uspeh. Možda se to ne ističe u prvi plan, ali neka, mi ionako imamo prvog igrača sveta i možda najboljeg svih vremena.

Novakov trener Boris Beker je bio na tvom meču. Kakav odnos imaš sa njim?

- Beker je stvarno car i odlično se slažemo!

Da li ti daje savete?

- Naravno. Daje mi savete i veruje u mene, što se videlo podrškom koju mi je davao i ovde u Parizu. Super je lik. Nisam ga poznavao dobro pre Noleta, ali otkad ga je "preuzeo", sprijateljili smo se. Veoma je prijatan čovek i želi da pomogne i da sasluša. I on i Nole mi pomažu kad god to mogu i veoma sam im zahvalan zbog toga, zaključio je Troicki u intervjuu za "Blic".

Komentari / 0

Ostavite komentar