Obradović: Trijumf nad Zvezdom bio bi pravi melem za nas!

Trener košarkaša Fenerbahčea Željko Obradović je po dolasku sa ekipom u Beograd, gde će u petak od 20 časova odmeriti snage sa Crvenom zvezdom u Areni u okviru četvrtog kola Evrolige, istakao da nedavni teški porazi crveno-belih nisu i objektivna slika njihovog kvaliteta.

Košarka 06.11.2015 | 08:20
Obradović: Trijumf nad Zvezdom bio bi pravi melem za nas!

"Moj glavni cilj pred ovu utakmicu bio je da objasnim igračima da porazi Zvezde od Himkija i Reala nisu prava slika tog tima i nadam se da sam u tome uspeo. Siguran sam da Zvezda može mnogo bolje nego u tim utakmicama i očekujem da će to pred punom Arenom i pokazati", rekao je Obradović za "Blic".

On je istakao da bi pobeda u Beogradu bila značajna za Fenerbahče.

"U našoj prethodnoj utakmici doživeli smo poraz od Galatasaraja i trijumf nad Zvezdom sigurno bi bio pravi melem za ovu ekipu".

Kada smo ga upitali da to znači da ima imperativ pobede u beogradskoj Areni, legendarni trener je u svom stilu odgovorio.

"Ja imam imperativ od 1991. godine - u svakoj utakmici".

Obradović, koji je te 1991. poveo Partizan ka tituli evropskog šampiona, a potom osvajao kontinentalnu kurnu i sa Huventudom, Realom, te u pet navrata sa Panatinaikosom, gledao je pažljivo poslednji Zvezdin nastup.

"Gledao sam derbi sa Partizanom, video sam da je ovo poslednje pojačanje, Kvinsi Miler, jedan zanimljiv igrač. Siguran sam da su i ostala pojačanja dobra, ali u košarci je potrebno vreme da se sve kockice poklope i da se tim uigra", kaže čuveni "Žoc" i dodaje:

"Očekujem punu Arenu i još jedan spektakl, kakav je uvek u Beogradu kada igraju Partizan ili Zvezda. Ali, nadam se da ćemo ipak mi slaviti pobedu", rekao je trener Fenerbahčea.

Komentari / 0

Ostavite komentar