Pariz: Nadal preslišao Rosola, Mari Ćorića, Federer kao mladić!

Rafael Nadal i Endi Mari lako i ubedljivo su ostvarili plasman u treće kolo poslednjeg Mastersa sezone u Parizu. Rodžer Federer nastavio je sa blistavim izdanjima u 2015. godini plasmanom u treće kolo Mastersa u Parizu.

Tenis 04.11.2015 | 21:40
Pariz: Nadal preslišao Rosola, Mari Ćorića, Federer kao mladić!

Španski teniser nastavio je da podiže formu i protiv Lukaša Rosola je bio ubedljiv – 6:2, 6:2, a još lakše do pobede je stigao Mari koji je talentovanom Borni Ćoriću prepustio samo tri gema – 6:1, 6:2.

Iako se očekivao trijumf Marija, očekivao se i veći otpor Ćorića koji u poslednjih nekoliko turnira igra ispod svojih mogućnosti. Protiv škotskog tenisera je mnogo grešio, pa Mari nije imao problema u svom prvom duelu posle poraza od Novaka Đokovića u polufinalu Šangaja.

Njegov naredni rival biće David Gofan koji je takođe lako savladao Dušana Lajovića.

Mnogo više se očekivalo od duela Nadal – Rosol, zbog istorije koju imaju ova dvojica tenisera i posebno pobede Rosola na Vimbldonu 2012. godine. Sastali su se i nedavno u Bazelu kada je Rosol bio blizupobede, ali ovoga puta Nadal je bio ubedljiv.

Nastavio je da podiže formu i još jednom najavio mnogo bolja izdanja u 2016. godini. U trećem kolu španski teniser će igrati protiv boljeg iz duela Anderson – Tim.

U malom derbiju druge runde Grigor Dimitrov pobedio je Marina Čilića posle dva taj-brejka. Poptuno neverovatno zvuči podatak da Dimitrov nije imao nijednu brejk šansu, a da je Čilić propustio svih deset.

Bugarskog tenisera u trećoj rundi očekuje David Ferer. Kei Nišikori pobedio je Žeremija Šardija sa 7:6, 6:7, 6:2, a pobede su ostvarili i Gaske i Izner koji su bili bolji od Majera i Bedenea.

Rodžer Federer nastavio je sa blistavim izdanjima u 2015. godini plasmanom u treće kolo Mastersa u Parizu.

Švajcarski teniser u drugoj rundi, a svom prvom melču deklasirao je neugodnog Andreasa Sepija sa 6:1, 6:1.

Sepi je početkom godine savladao Federera na Australijan openu, ali ovoga puta nije imao šanse. Federer je spasao sve četiri brejk prilike Italijana, na drugoj strani je napravio pet brejkova iz šest prilika i potpuno je razbio svog rivala.

Oba seta počeo je duplim brejkom i vođstvom od 4:0, pa je na kraju lakše nego što se očekivalo stigao do pobede.

Njegov rival u trećem kolu biće Džon Izner koji je prethodno pobedio Aljaža Bedenea.

Komentari / 0

Ostavite komentar