Beker: Vidim velike sličnosti između Novaka i sebe kad sam bio mlad!

Boris Beker, trener najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića, u ekskluzivnom intervjuu za francuski dnevnik "Le Parizijen", poručio je da veruje da njegov učenik može da postane najbolji teniser svih vremena.

Tenis 05.11.2015 | 15:40
Beker: Vidim velike sličnosti između Novaka i sebe kad sam bio mlad!

Đoković ovih dana pokušava da na mastersu u Parizu osvoji šestu titulu iz Serije 1.000 u ovoj sezoni, ali i Bekera za "Bersi", gde se turnir održava, vežu lepa sećanja, jer je tamo trijumfovao na premijernom iizdanju 1986. godine.

"To je sećanje koje mi je veoma drago, jer je to bio period kada sam igrao tri turnira, an tri kontinenta i na tri različite podloge i uspeo sam sve da ih osvojim, mislim da niko pre mene nije uspeo u tome. Počelo je sa Sidnejom, potom je došao Tokio i završio sam seriju u Parizu. Sa svim tim vremenskim zonama nisam bio svestan je li dan ili noć kada sam sleteo u Pariz", kaže Beker.

Pobedili ste ovde i 1989. i 1992?

"Da, mislim da sam i 1995. bio blizu četvrte titule, ali sam izgubio u finalu od Samprasa. Ovaj turnir mi je oduvek bio važan u sezoni, jer je to poslednji veliki događaj pred završni masters".

Već skoro dve godine ste trener Novaka Đokovića. On je ovde favorit da osvoji treći titulu u nizu?

"Favorit jeste, ali ne veliki favorit. Moraće da se bori za svaki gem da bi odbranio titulu".

Koji je najveći sportski kvalitet kod Đokovića?

"Taj što nikada nije zadovoljan, što konstantno želi da napreduje. Želi da bude sve bolji i da se upiše u istorijske knjige".

A njegovi najveći ljudski kvaliteti?

"On je džentlmen. Sa njim možete da pričate o bilo čemu, tenisu, fudbalu, košarci, skijanju. Veliki je sportista. Živi za sport i istovremeni je pravi porodičan čovek".

Može li postati najbolji teniser svih vremena?

"Videćemo kad završi karijeru, ali sa Federerom već imamo najvećeg svih vremena, on nastavlja da piše istoriju. Osvojio je 17 grend slem turnira, to je ogroman uspeh. Ali Novak je spreman, osvojio je ove godine tri grend slema. Sve je kod njega moguće".

Šta konkretno donosite Novakovoj igri kao trener?

"Vidim mnoge sličnosti između njega i mene kada sam bio mlad. Živim sa njim. Kad napravi grešku, osećam kao da sam je i ja napravio".

Četiri francuska tenisera su rangirana u Top 20. Zašto niko od njih ne uspeva da dođe među prva tri? Za koge mislite da ima potencijal da iznenadi?

"Conga ima potencijal da dođe do vrha. Igrao je finale u Šangaju. U formi je. U drugom delu sezone je sasvim solidan. Kad ima dan, može svakog da pobedi, to je već dokazao. Razumem želju Francuza koji tako dugo čekaju, ali vidite, Conga je prošle sezone bio jako blizu finala Rolan Garosa. Međutim, konkurencija je veoma jaka, Federer, Nadal, Đoković i Marej su već u istoriji. Kada oni odu sa scene, biće više prilika za ostale", zaključio je Beker.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Vozdovac

05.11.2015 14:48

Djole je showman a ne teniser

ODGOVORITE