Opasan rez u reprezentaciji Holandije!

Pozvan Vejinović, a izbačeni Van Persi, Kajt i Depaj! Deni Blind obrazložio zbog čega je ukazao poverenje vezisti Fajenorda.

Fudbal 03.11.2015 | 09:20
Opasan rez u reprezentaciji Holandije!

Kvalifikacije su završene. U slučaju Holanđana - katastrofalno. Vreme je za pravljenje nove reprezentacije. A u njoj će biti mesta i za jednog Srbina. Marko Vejinović je dobio poziv za seniorski tim Lala u kome će debitovati na prijateljskim utakmicama protiv Velsa i(li) Nemačke 13. i 17. novembra.

Selektor Deni Blind odlučio je da pozove vezistu Fajenorda u reprezentaciju posle njegovih vrlo dobrih igara za tim iz Roterdama ove sezone. Sin srpskih emigranata iz Bosne koketirao je i sa čelnicma Fudbalskog saveza Srbije i Bosne i Hercegovine, ali je na kraju odlučio da igra za zemlju Lala, koja mu je ponudila potpunu fudbalsku afirmaciju. Uostalom, za tamošnju mladu selekciju je već odigrao dve utakmice.
„Marko ne igra baš uvek dobro, ali je pouzdan „na lopti“, obrazložio je Blind.

Vejinović je jedini debitant na spisku Denija Blinda koji je iznenadio javnost odlukom da pod zastavu ne pozive Robina van Persija. Iako ovaj često daje golove za Fenerbahče, novi selektor je rekao da bivši špic Mančestera nije dovoljno spreman. Blind je sa spiska izostavio i Memfisa Depaja, koji očito plaća ceh lošoj formi, a interesantno je da u reprezentaciju nije pozvao Dirk Kajt. Prvi strelac Eredivizije (deset golova) je tražio garantovano mesto u startnih 11, ali kako Deni Blind to nije mogao da mu obeća, poziv je izostao.
„Van Persi posle transfera nikako da uđe u ritam. To nije dobar znak, ali ovo što ga nisam pozvao ne znači da su mu vrata reprezentacije zatvorena. Isto važi i za Najdžela de Jonga. Kajt je tražio da počne obe utakmice, a ja nisam u prilici da garantujem“, poručio je Blind.

Na spisku se nalazi 26 igrača, a među njima se izdvaja povratak Žordija Klasena iz Sautemptona:
Golmani: Silesen (Ajaks), Stekelenburg (Sautempton), Vermer (Fajenord), Zut (PSV);
Defanzivci: Blind (Mančester junajted), Bruma (PSV), Van Dajk (Sautempton), Janmat (Njukasl), Kongolo (Fajenord), Rekik (Marselj), Rideveld, Tete, Veltman (Ajaks);
Vezisti: Anita, Vajnaldum (Njukasl), Klasi (Sautempton), Klasen (Ajaks), Snajder (Galatasaraj), Vejinović (Fajenord);
Napadači: Dost (Volfzburg), Elia (Fajenord), El Gazi (Ajaks), Huntelar (Šalke), Luk de Jong (PSV), Promes (Spartak) i Roben (Bajern).

Komentari / 0

Ostavite komentar