KK Partizan: Pleja, za sada, nema!

Crno-beli ne uspevaju da pronađu igrača sa kojim bi sklopili saradnju na obostrano zadovoljstvo.

Košarka 03.11.2015 | 09:00
KK Partizan: Pleja, za sada, nema!

Koliko para, toliko muzike.

Partizan želi da angažuje kvalitetnog plejmejkera, međutim, za novac kojim raspolaže, to je izuzetno teško, ako ne i nemoguće.

Šef struke Petar Božić je još pre 10 dana, uoči meča protiv Krke, rekao da su želje crno-belih vezane za tržište SAD i igrače koji nisu izborili ugovore sa NBA ekipama, ali da je pitanje uslova koje klub može da im ponudi.

U izjavi "Sportskom žurnalu" otkriva da se ništa nije promenilo.

"Tražimo igrača već neko vreme, ali dobro je poznato da je Partizan ove sezone limitiran kada je novac u pitanju. Prethodnih godina su Evroliga ili Evrokup takođe privlačili igrače da dođu u Partizan i lakše bi se odlučivali. Sada ne možemo da im ponudimo ni taj deo".

Nada postoji, potraga se nastavlja, ali pitanje je za koje sportske ciljeve će Partizan moći da se bori dok (ako) plejmejker stigne.

Podsetimo da crno-beli pred "večiti" derbi (utorak, 18.00) dele poslednje mesto na tabeli ABA lige.

"Želimo da, s obzirom na sredstva kojima raspolažemo, nađemo najbolje rešenje. Jako je teško sve to uraditi brzo, ali nadam se da ćemo pronaći adekvatnog igrača", rekao je Božić za "Žurnal".

Ulogu prvog organizatora igre ove jeseni obavlja Aleksandar Cvetković, dok je Andrej Magdevski počeo sezonu kao "bek-ap", ali je potisnut dolaskom Danila Anđušića, koji kao bek šuter pruža podršku na poziciji "jedan".

Podsetimo da je klub nedavnim dovođenjem Kevina Džonsa rešio problem na "četvorci". Odnosno, rešiće ga ako Amerikanac svojim igrama bude opravdao očekivanja.

Komentari / 0

Ostavite komentar