F1: Velika nagrada Meksika – prava fijesta!

Meksiko se na velika vrata proteklog vikenda vratio u šampionat Formule 1, na stazi „Ermanos Rodriges“ u Meksiko Sitiju viđena je prava fijesta.

Ostali sportovi 02.11.2015 | 22:20
F1: Velika nagrada Meksika – prava fijesta!

Atmosfera koja je vladala tamo tokom prethodna tri dana može da se poredi sa nekoliko staza, pošto je više ličila na ono što viđamo na fudbalskim utakmicama, a ne na automobilskim trkama.

Meksikanci su klicali pobedniku prve trke u njihovoj zemlji posle 23 godine Niku Rozbergu, a podrška koju je dobio veća je od one koju mu pružaju navijači u rodnoj Nemačkoj. Jer, ipak, u Nemačkoj postoji neko ko je mnogo veća lokalna zvezda – Sebastijan Fetel, zbog svih svojih uspeha, a u nedelju je konačno došlo njegovih pet minuta.

Rozberg, međutim, nije bio glavni favorit 135.000 Meksikanaca, koliko ih je prisustvovalo nedeljnoj trci, već očekivano Serhio Peres, koji je na kraju bio osmoplasirani. Svaki potez vozača Fors Indije ispraćen je ovacijama, pa tako i njegov prolazak kroz cilj.

Tokom celog vikenda na stazi je vladala fijesta – za muziku su bili zaduženi marijači bendovi, viđeno je mnogo sombrerosa, a ispijali su se pivo i tekila.

„Nikada nisam video ovakve navijače, osećam se kao da sam na fudbalskoj utakmici“, rekao je šampion Formule 1 Luis Hamilton, koji je zauzeo drugo mesto na Velikoj nagradi Meksika.

Cela staza je zajedno sa Peresom pred sam start trke pevala nacionalnu himnu, što je bilo i očekivano jer je Meksiku nedostajala Formula 1. Poslednja trka u toj zemlji pre prošlonedeljne je vožena 1992. godine i na njoj je trijumfovao Najdžel Mensel. Organizatori su, bez sumnje, opravdali poverenje koje im je dao Berni Eklston, ali su i dali zadatak drugim trkama da naprave korak napred.

Ovogodišnji šampionat Formule 1 nastavlja se Velikom nagradom Brazila na stazi „Interlagos“ 15. novembra.

Komentari / 0

Ostavite komentar