I zvanično - Lejton preuzeo ''Kengure''!

Lejton Hjuit i zvanično je imenovan za novog selektora Dejvis kup tima Australije.

Tenis 01.11.2015 | 13:40
I zvanično - Lejton preuzeo ''Kengure''!

Najavljeno - učinjeno!

Lejton Hjuit, uprkos tome što se još nije zvanično oprostio od profesionalnog igranja tenisa, preuzeo je novi posao. On je imenovan za novog selektora Dejvis kup tima Australije.

Bivši broj jedan okončaće karijeru posle Australijan Opena u januaru, a potom će početkom marta debitovati na klupi nacionalnog tima na meču četvrtfinala Svetske grupe protiv SAD.

Hjuit (34) je igrač koji je ostvario ukupno najviše pobeda za tim Australije u karijeri (58), najveći broj u singlu (42), ali i teniser koji je najduže igrao za nacionalni tim (17 godina) i upisao najviše nastupa (41 susret).

"Imao sam sreću da radim sa nekim od najvećih selektora u istoriji. Imamo bogatu tradiciju u Dejvis kupu i mnogo velikih igrača. Želim da mladi momci shvate da sam veoma počastvovan i ponosan što sam dobio poverenje da predvodim narednu generaciju u nacionalnom timu. Za mene to je veliki izazov da iskoristim svoje bogato iskustvo i pomognem mladim igračima da postanu najbolji", izjavio je Hjuit po zvaničnom preuzimanju selektorske funkcije.

Hjuit, jedan od najzaslužnijih za osvajanje poslednje dve titule Australije u Dejvis kupu (1999. i 2003), smatra da njegova ekipa ima veliki potencijal.

"Bićemo kao tim na velikom ispitu, već na prvom meču protiv SAD u martu. To će biti teško domaćinstvo za nas. Ali ja verujem u svoju ekipu, i iako budemo svi spremni, bez problema sa povredama, možemo da se nosimo sa bilo kojim rivalom i da igramo dobro na bilo kojoj podlozi", samouveren je novi selektor.

U karijeri je osvojio ukupno 30 ATP trofeja, od čega i dva grend slema - 2001. US Open, a 2002. Vimbldon.

Dobrodošlicu Hjuitu na novu funkciju među prvima su poželeli neki od sadašnjih reprezentativaca, poput Nika Kirjosa.

Hjuit je na mestu selektora "kengura" nasledio Volija Masura, takođe bivšeg Dejvis kup igrača, i postao je ukupno sedmi Australijanac koji je sedeo na klupi nacionalnog tima.

Komentari / 0

Ostavite komentar