И званично - Лејтон преузео ''Кенгуре''!

Лејтон Хјуит и званично је именован за новог селектора Дејвис куп тима Аустралије.

Тенис 01.11.2015 | 13:40
И званично - Лејтон преузео ''Кенгуре''!

Најављено - учињено!

Лејтон Хјуит, упркос томе што се још није званично опростио од професионалног играња тениса, преузео је нови посао. Он је именован за новог селектора Дејвис куп тима Аустралије.

Бивши број један окончаће каријеру после Аустралијан Опена у јануару, а потом ће почетком марта дебитовати на клупи националног тима на мечу четвртфинала Светске групе против САД.

Хјуит (34) је играч који је остварио укупно највише победа за тим Аустралије у каријери (58), највећи број у синглу (42), али и тенисер који је најдуже играо за национални тим (17 година) и уписао највише наступа (41 сусрет).

"Имао сам срећу да радим са неким од највећих селектора у историји. Имамо богату традицију у Дејвис купу и много великих играча. Желим да млади момци схвате да сам веома почаствован и поносан што сам добио поверење да предводим наредну генерацију у националном тиму. За мене то је велики изазов да искористим своје богато искуство и помогнем младим играчима да постану најбољи", изјавио је Хјуит по званичном преузимању селекторске функције.

Хјуит, један од најзаслужнијих за освајање последње две титуле Аустралије у Дејвис купу (1999. и 2003), сматра да његова екипа има велики потенцијал.

"Бићемо као тим на великом испиту, већ на првом мечу против САД у марту. То ће бити тешко домаћинство за нас. Али ја верујем у своју екипу, и иако будемо сви спремни, без проблема са повредама, можемо да се носимо са било којим ривалом и да играмо добро на било којој подлози", самоуверен је нови селектор.

У каријери је освојио укупно 30 АТП трофеја, од чега и два гренд слема - 2001. УС Опен, а 2002. Вимблдон.

Добродошлицу Хјуиту на нову функцију међу првима су пожелели неки од садашњих репрезентативаца, попут Ника Кирјоса.

Хјуит је на месту селектора "кенгура" наследио Волија Масура, такође бившег Дејвис куп играча, и постао је укупно седми Аустралијанац који је седео на клупи националног тима.

Коментари / 0

Оставите коментар