Talas promjena u Zvezdi!

Cirbes postaje Srbin, Vilijams crveno-beli od 1. decembra, Mekelu poslednja opomena! KK Crvena zvezda je letos pogrešila u selekciji pojačanja, pa sada u hodu popunjava igrački kadar.

Košarka 29.10.2015 | 15:00
Talas promjena u Zvezdi!

Cirbes postaje Srbin

Majk Cirbes je ove sezone najbolji igrač Zvezde (13,6 poena u ABA ligi, 16,5 u Evroligi). U potpunosti nadoknađuje učinak Bobija Marjanovića, ali i izgubljenog Big Sofoa, kome su se crveno-beli zahvalili na saradnji u sredu uveče.

Dobra stvar za crveno-bele je što će nemački centar, kako „Blic” saznaje, uskoro dobiti i srpski pasoš. Procedura je već pokrenuta, tako da će se osloboditi mesto za još jednog stranca. Cirbes obožava Srbiju, planovi su mu i u budućnosti vezani za našu zemlju, a tome ide u prilog odluka da kupi stan u Beogradu.

Vilijams crveno-beli od 1. decembra

Ljubav Markusa Vilijamsa i Zvezde, bolno prekinuta krajem prošle sezone nakon skandaloznog otkrića da je američki plejmejker bio pozitivan na marihuanu, dobiće novu epizodu.

Možda ta priča i ne bi bila aktuelna da su Mekel i Tompson opravdali očekivanja, ovako, sitnice dele M-Vila od potpisa (suspenzija ističe 30. novembra). Problem je činjenica da nije u treningu i takmičarskom ritmu, ali Amerikanac poznaje ekipu i trenera, miljenik je navijača, pa neće imati problem da se uklopi.

Mekel pred otkazom

Za razliku od Sofoa, Gal Mekel pokazuje „znake života”, u ABA ligi ume i da zablista, ali mnogo više je onih „praznih minuta”.

Videlo se to najbolje u onoj katastrofi od Reala u Madridu, kada je meč završio sa negativnim indeksom. A u svim klubovima dosad je bio udarna napadačka opcija.

Nema dileme, nije uspeo da zameni Vilijamsa na mestu organizatora igre, i kada Vilijamsu istekne suspenzija, njegov ugovor biće i te kako pod lupom. Do tada i Izraelac ima rok da se popravi.

Komentari / 0

Ostavite komentar