Analiza: Šta se to dešava sa Nemanjom Matićem?!

Nemanja Matić ne može da se prepozna na terenu ove godine, igra sve lošije iz kola u kolo. Najnovije razočarenje je dobijen crveni karton na gostovanju Vest Hemu.

Fudbal 26.10.2015 | 23:00
Analiza: Šta se to dešava sa Nemanjom Matićem?!

Nervoza je ušla i u kožu našeg reprezentativca, pa je pocrveneo drugi put za samo deset dana. Prvo je na cedilu ostavio reprezentaciju Srbije na meču sa Portugalom, a sada je omogućio Vest Hemu da celo drugo poluvreme ima igrača više.

Tako se naš reprezentativac utopio u sivilo čitave ekipe, pa ne uspeva nikako da se izdigne iz katastrofalnih partija šampiona Engleske. Prilično naivno je isključen, dva žuta kartona je zaradio u razmaku od samo deset minuta.

Prošle godine je bio možda i najbolji pojedinac "plavaca", za Žozea Murinjo je bio zver i pauk zbog svojih dobrih nastupa.

Da ove godine nešto ne štima, pokazuje i to što je Matić više na klupi nego u igri.

Samo je u pet utakmica od odigranih deset bio na terenu svih 90 minuta. Murinjo ga je protiv Sautemptona uveo na početku drugog poluvremena, da bi ga izveo posle samo 20-ak minuta.

Čelsi ove godine igra očajno, trenutno je 15. na tabeli Premijer lige sa 11 bodova iz deset utakmica. Kada je Matić briljirao, kao prošle sezone, osvojen je šampionsi pehar. Sada kola idu nizbrdo. Da li zato što "onaj stari Matić" nedostaje "plavcima" - ili je on neprimetan jer je čitavom timu ova sezona očajna? Ni Murinjo ne zna odgovor na to pitanje, izgleda.

Komentari / 0

Ostavite komentar