Peković: Želim Brauna u Partizanu, ali...

Predsednik Partizana Nikola Peković rekao je za „Sport klub“ da mu je želja da njegov saigrač Lorenco Braun pojača redove ’crno-belih’.

Košarka 25.10.2015 | 17:00
Peković: Želim Brauna u Partizanu, ali...

Vicešampion Srbije je angažovanjem Kevina Džonsa rešio problem na poziciji ’četvorke’, a odmah se krenulo u potragu za rešenjem na mestu plejmejkera.

Nekoliko igrača su u opticaju, a najzanimljivija opcija je Braun, koji trenutno brani boje Minesota Timbervulvsa.

Brauna su Vulvsi izabrali kao 52. pika na draftu 2013. godine, ali je vrlo brzo prosleđen Filadelfija 76ersima, u kojima nije dobio priliku, pa je igrao u Razvojnoj ligi. U januaru se vratio u Mineapolis i za Vulvse je na 29 utakmica imao prosek od 4,2 poena, 2,4 skoka i 3,1 asistencije po utakmici.

„Braun igra sa mnom, poznajem ga nekoliko godina, odličan je igrač i voleo bih da dođe u Partizan“, rekao je Peković, „Prvo treba da se reše stvari ovde u Minesoti. Braun je moja velika želja, ali za sada nema naznaka i obećanja da će da dođe u Partizan. Lorenco je i dalje ovde i siguran sam da je njegov osnovni cilj da ostane u NBA ligi“.

Peković se trenutno oporavlja od povrede Ahilove tetive i u Sjedinjenim Državama se sprema za povratak na teren, ali je svakodnevno u kontaktu sa saradnicima u Beogradu.

„Non-stop sam na telefonu. U toku sam sa svim dešavanjima u klubu. Odluke se ne donose bez konsultacija sa mnom. Polako se kompletiramo. Žao mi je što Džons nije potpisao malo ranije, siguran sam da bismo imali neku pobedu više. Ipak, šta je tu je, na nama je da spasemo sezonu i spasemo klub“, rekao je Peković.

Komentari / 0

Ostavite komentar