Partizan izabrao sportskog direktora, a nije Ivica Iliev?!

Drulovićev saigrač iz pohoda na Ligu šampiona u sezoni 2003./04. mogao bi da postane novi sportski direktor Partizana, iako nema iskustva na toj poziciji.

Fudbal 23.10.2015 | 16:00
Partizan izabrao sportskog direktora, a nije Ivica Iliev?!

Strelac poslednjeg gola sa penala za Partizan u "večitim derbijima", dosuđenog još 18. marta 1995. godine tokom 99. okršaja sa Crvenom zvezdom, Damir Čakar, blizu je povratka u Humsku.

Ovog puta u svojstvu sportskog direktora!

MONDO nezvanično saznaje, a to je moglo da se čuje i prethodne večeri u Humskoj tokom meča 3. kola Lige Evrope između Partizana i Atletik Bilbaoa (0:2), da je Čakar, saigrač Ljubinka Drulovića iz čuvene crno-bele sezone 2003/04, ozbiljan kandidat da postane prvi pravi sportski direktor još od brzog povlačenja Dragana Ćirića početkom 2015. godine.

Šampion Srbije od tada nema sportskog direktora, a ove jeseni prvo se kao opcija pominjao bivši fudbaler i trener "Parnog valjka" Goran "Plavi" Stevanović, a potom i Ivica Iliev, koji je ruku na srce i "zvučao" kao pravi sportski direktor kluba sinoć tokom uključenja u program RTS sa stadiona u Humskoj.

Čakar, koji je 2008. godine kao igrač Mogrena iz Budve završio profi karijeru, u međuvremenu nije se bavio poslom koji ga možda očekuje u klubu u koji je prvi put stigao 1995, a poslednji put otišao 2004. godine. U međuvremenu, u dve, pa tri sezone u crno-belom dresu, Čakar je odigrao 134 prvenstvene utakmice i postigao 64 gola.

Toj statistici treba dodati i pet golova i 14 utakmica na međunarodnoj sceni, 13 nastupa i četiri pogotka u kupovima Jugoslavije i Srbije i Crne gore.

Pored Partizana, 191 centimetar visoki Čakar igrao je za Budućnost iz Podgorice, Rudar iz Pljevalja, Borac iz Čačka, Šatero, Smederevo, Sutjesku iz Nikšića i Mogren. Za reprezentaciju Jugoslavije nastupio je tri puta.

Komentari / 0

Ostavite komentar