KRIK: Mali još vodi "ofšor" firme

Nastavak afere oko kupovine stanova u Bugarskoj. Gradonačelnik Beograda Siniša Mali danas nije želeo da se oglašava povodom najnovijih optužbi.

Srbija 22.10.2015 | 21:40
KRIK: Mali još vodi "ofšor" firme

Otvoreni dokumenti kompanije Brigham Holding & Finance Inc. sa Britanskih Devičanskih ostrva, koja navodno dokazuju da se gradonačelnik Beograda Siniša Mali i dalje zvanično vodi kao direktor ove firme, osvanula su danas na portalu Mreže za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK).

Dokumenti preuzeti tokom današnjeg dana iz bugarskog registra sa zvaničnim pečatom i potpisom službenika registra, po tvrdnjama KRIK-a, pokazuju da je Mali sa direktorske funkcije, ipak, potpisivao dokumente u vezi sa kupovinom 24 stana u letovalištu "Sveti Nikola".

Objavljeni dokumenti pokazuju da je Mali još 2012. godine dao punomoć advokatici Ani Ivanovoj Panajotovoj, da ga zastupa u poslovima koji se tiču podnošenja papira za poslovni registar. Ipak, ostaje nejasno kako se Panajotova sada pojavljuje kao vlasnica ovih komapnija, koje poseduju sporne stanove.

Uprkos pismenim izjavama Panajotove da Mali nije na funkciji direktora spornih kompanija, a koju je Siniša Mali predočio novinarima, kompletna dokumentacija koju je KRIK objavio pokazuje suprotno.

Potpis Malog našao se na objavljenim dokumentima bugarskih firmi iz 2013. i 2014. godine, istovremeno dok je obavljao funkcije savetnika prvog potpredsednika vlade Aleksandra Vučića i gradonačelnika Beograda.

Iako na nekim dokumentima nema tačnog datuma, u bugarskom trgovinskom registru tačno se navodi kada su podneta, ističu u KRIK-u.

KRIK je objavio i video koji pokazuje da se jednostavnom pretragom veb-sajta zvaničnog bugarskog poslovnog registra može naći rešenje iz februara 2015, za koje Siniša Mali tvrdi da je falsifikat.

Iako je gradonačelnik prethodno potvrdio da je bio direktor ofšor firmi koje su kupovale stanove u 2012. godini, isto tako tvrdi i da je rešenje iz februara 2015. sa njegovim potpisom - falsifikat.

Gradonačelnik Siniša Mali nije želeo da se oglašava posle današnjih optužbi KRIK-a.

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) zatražilo je ostavku čelnika Komunalne policije Nikole Ristića, ali kako trenutno stvari stoje, kola će se slomiti na službeniku koji je pre dva dana od novinara KRIK-a nasilno oteo opremu i oterao ih sa prostora gde se gradi "Beograd na vodi".

Načelnik Nikola Ristić ispitao je ceo slučaj. Protiv službenika koji je odgovoran za incident, biće podnet zahtev za pokretanje disciplinskog postupka uz predlog za suspenziju - poručili su iz Komunalne policije.

Izvor: Novosti

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

spartak

22.10.2015 19:46

Mozda mu je mali al on izgleda nije mali...Al bice mu najmanji sve su prilike..

ODGOVORITE
Name

RadikalNO

22.10.2015 20:56

Čovek vidio šefa. Šef krade a on kraducka.

ODGOVORITE
Name

dim na vodi

22.10.2015 21:02

E, na borbi protiv ovakvih stvari Mali, ali i Veliki su uzeli izbore!

ODGOVORITE