Partizan uskoro jači u reketu!

Amerikanac Kevin Džons posle dugih pregovora se nalazi na korak od potpisa za crno-bele.

Košarka 20.10.2015 | 21:40
Partizan uskoro jači u reketu!

Danilo Anđušić je potpisao, Dino Murić nije, a izgleda da je u Partizanu konačno kucnuo čas i za pojačanja iz SAD.

Prvo od željena dva, biće krilni centar Kevin Džons (26), o čijem potencijalnom transferu je ranije ovog meseca već bilo reči, nakon čega je usledio demanti od strane sportskog direktora Dragana Todorića.

Prema poslednjim informacijama iz SAD, crno-beli su postigli dogovor sa Džonsovim menadžerom i nekadašnji košarkaš Klivlend Kavalirsa, prošle sezone francuskog Šolea, uskoro bi trebalo da potpisom ozvaniči svoj pristanak za selidbu u Beograd.

Džons će na poziciji "četiri" rasteretiti veterana Čedomira Vitkovca, koji ove sezone igra 31 minut u proseku, a nije isključeno da će u nekim situacijama biti korišćen i na "petici", gde Đumić, Perović i Koprivica u ABA ligi zajedno beleže skromnih 12,7 poena i 6,7 skokova po utakmici.

Partizan želi da u dogledno vreme angažuje i jednog američkog plejmejkera, što bi uz povratak Mihajla Andrića učinilo ekipu gotovo kompletnom, do trenutka kada će se od povrede ramena oporaviti Edo Murić.

Crno-beli su u prvih šest kola ABA lige propustili najmanje dve dobre prilike za "brejk" pa se sa skorom 2-4 nalaze na deobi poslednjeg mesta. Ipak, to je za samo dve pobede lošiji učinak od onog koji su ostvarili Crvena zvezda, Cedevita, Olimpija i Mega Leks, prvi pratioci vodeće Budućnosti.

Prema tome, visokom plasmanu se u ovom trenutku - sa manje ili više osnova - nada više od pola lige. Nema razloga da u toj grupi ne bude i Partizan, popunjeniji po pozicijama i kvalitetniji nego što je sada.

Komentari / 0

Ostavite komentar