Braća Brajan se razdvojila!!!

Najbolji dubl sveta posle 13 godina nije igrao zajedno!

Tenis 20.10.2015 | 19:00
Braća Brajan se razdvojila!!!

Braća Brajan već godinama "terorišu" u dublu na teniskim turnirima širom sveta. Blizanci Majkl Karl, potnatiji kao Majk i Robert Čarls ili Bob Brajan, koji suvereno vladaju na ATP listi, rešili su da se prvi put od 2002. godine razdvoje.

Majk je odlučio da na turniru u Beču igra u paru sa Stivom Džonsonom, takođe Amerikancem.

Rastanak od brata, kojeg poznaje u dušu, pokazao se kao loš potez, budući da su Majk i Stiv poraženi već u prvom kolu od Džejmija Mareja i Džona Pirsa rezultatom 7:6, 6:3.

Bob i Majk su neočekivanu odluku da se razdvoje doneli posle slabih rezultata ove sezone.

Američki blizanci, koji su karijeri osvojili ukupno 109 titula, od čega 16 grend slem trofeja, olimpijsko zlato, trofej Dejvis kupa i četiri pehara na završnim turnirima sezone, u 2015. nisu briljirali. Prvi put posle 2002. godine nisu osvojili nijedan grend slem trofej, a na poslednjem velikom turniru US Openu, gde su branili trofej, šokantno su eliminisani u prvom kolu baš od Stiva Džonsona i Sema Kverija.

Oni su i dalje neprikosnoveni na prvom mestu ATP liste. Poslednjih 147 nedelja u nizu su na vrhu, a ukupno su apsolutni rekorderi svih vremena. Majk je na čelu ukupno 457 nedelja, a Bob 441 sedmicu.

Vratiće se jedan drugom...

Komentari / 0

Ostavite komentar