Šta je Mladen Bosić poručio Skupštini?

Predsjednik Srpske demokratske stranke Mladen Bosić odbacio je danas tvrdnje vlasti u Republici Srpskoj da predstavnici Saveza za promjene u zajedničkim institucijama BiH rade protiv interesa Republike Srpske, upućujući im poziv na saradnju kako bi ojačali Srpsku i obezbijedili bolju budućnost za građane.

Republika Srpska 20.10.2015 | 12:37
Šta je Mladen Bosić poručio Skupštini?

Bosić, koji je i član Kolegija Predstavničkog vijeća Parlamenta BiH, predvodi delegaciju predstavnika Republike Srpske u zajedničkim organima BiH na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske, posvećenoj radu srpskih predstavnika u zajedničkim organima BiH.

U obraćanju poslanicima na posebnom sskupštinskom zasjedanju u Banja Luci, Bosić je rekao da su predstavnici SDS odlučili da učestvuju u radu ove sjednice, iako je namjera da se u parlamentu napravi suđenje strankama koje su u Republici Srpskoj opozicija a na nivou BiH imaju vlasti to po principu "kadija te tuži, kadija te sudi".

Ulogu kadije, kako je objasnio lider SDS ,preuzela je skupštinska većina, predvođena Savezom nezavisnih socijaldemokrata.

"Loše je to po Republiku Srpsku i njenu demokratiju i ja vas moram upozoriti na posledice ovakvog odnosa vlasti u Srpskoj prema predstavniicma vlasti iz Republike Srpske u zajedničkim organima BiH i prema opoziciji u Republici Srpskoj", kazao je Bosić.

Naglasio je da nije tu u parlamentu da se brani od lažnih optužbi i podmetanjima, nego da iznese da su u pitanju razlike po političkim prioritetima između dva bloka, SDS s jedne i SNSD s druge strane.

"Za vas je prioritet navodna odbrana od spoljnih i unutrašnjih neprijatelj odnosno izdajnika kako to vi kažete, a za nas je stabilizacija političke situacije kako bi mogli da stvaramo jaču Republiku Srpsku i bolje uslove za život u njoj", kazao je Bosić, upozoravajući da će politika negiranja problema koju vodi vlast u RS dovesti do dužničkg ropstva i bijede koja će sve više tjerati naš narod da bolju budućnost traži na drugim mjestima.

Mi različito, kaže Bosić, vidimo i šta je interes Republike Srpske.

" Za nas to je prosperitetna i bogata Republika Srpska u kojoj će nove generacije željeti da ostanu i grade budućnost. Republika Srpska koja ima prioritet da omogući svima da rade i žive od svog rada, a ne da žive od penzije roditelja i socijalne pomoći, koja nije dovoljna za preživljavanje", rekao je Bosić, navodeći da Srpska može pstati lak "plijen" za svoje neprijatelje ako nije ekonomski stabilna i prosperitetna.

"Bolja i uređena Srpska nekome može ličiti kao san, ali mi smo ubijeđeni da je to moguće i da sve vlasti moraju stvarati uslove da jednog dana to i postignemo", kazao je Bosić.

Prema njegovim riječima, potrebno je da vlada dovoljan nivo političke stabilnosti u Republici Srpskoj, BiH i regionu da bi se moglo dugoročno planirati.

Upitao je da li "imamo vremena da se i dalje vrtimo u krug i da li će nas to dovesti do dna iz kojeg nema izlaza".

"Politička stabilnost bi trebalo da bude poštovanje demokratskih pravila u kojoj se politički faktori bore za ideje i programe na izborima. Postoje li danas takve norme u Srpskoj? Je li normalno da skupštinska većina i vlast bude formirana na osnovu onih koji su dobili glasove građana zagovarajući promjene i napadajući vlast, a onda se poslije izbora iz ličnih interesa priklonili vlasti koju su napadali", kazao je Bosić.

Politička korupcija je postala norma ponašanja, a kada je to norma ponašanja, onda je, kaže Bosić, normalna svaka druga vrsta korupcije.

"Unutrašnja politička stabilnost svakao ne podrazumijeva jednoumlje, ili jednopartijski sistem ili diktaturu koju ovdje neki sanjaju i u kojoj svi podržavaju jednog vođu, dok se oni koji ga ne podržavaju proglašavaju izdajnicima i progone na razne načine", kazao je lider SDS.

Navodeći da je spoljna politička stabilnost je mir u Bih i regionu, Bosić je s žaljenjem konstatovao da se ovdje i dalje živi u prošlosti i na političkim konceptima koji su bili dominantni u prošlosti.

"Nama treba dogovor oko najmanjeg zajedničkog sadržioca interesa sa svima u BiH, prije svega sa Bošnjacima, ali i sa Hrvatima. Za sada je to još uvijek dejtonska struktura BiH. Da li će u budućnosti biti moguće dogovoriti i neki drugi oblik ostaje da se vidi", kazao je Bosić, dodajući da bi sve tendencije jednostranog napuštanja dejtonskog koncepta opasno prije svega za Republiku Srpsku, ali i za region.

"Zato su za nas neprihvatljivi i opasni zahtjevi kao oni iz tzv. Prudskog sporazuma za trećim ili četvrtim entitetom ili zahtjevi za u ovom trenutku nerealnom jednostranom secesijom. Valjda je svima jasno da u ovom renutku ne postoje uslovi da se samostalnost Republike Srpske mirnim putem ili dogovorom i dogodi. Sama činjenica da niko ne bi podržao takvu secesiju bez dogovora unutar BiH, jasno govori da je to koncept opasnog avanturizma sračunat na jeftine populističke političke poene", rekao je Bosić.

Ističe da su referendumi,koji neće dovesti do promjena na bolje , samo stvar populističke politike i alat za stvaranje dugoročne nestabilnosti koja očigledno nekima odgovara.

"Takva politika dovodi do definisanja RS kao problema ne samo u BiH nego i u međunarodnim okvirima", upozorava predsjednik SDS i naglašava da to neće donijeti dobro Republici Srpskoj .

"Ovo što sada radi vlast vodi Srpsku u izolaciju, a to sigurno nije u interesu Republike Srpske i njenih građana", kazao je Bosić.

On kaže da razumije da postoje i politički faktori koji smatraju da im konflikt sa drugima u BiH, kao i nastavak politike podgijavanja strahova donosi političku korist, ali ta igra nas sve zajedno vuče dalje u siromaštvo i propadanje.

"Takva situacija je dobra onima koji su vršeći vlast u sistemu bezakonja materijalno obezbijedili i svoje praunuke. Takvi se ne bave pitanjima zašto je nezaposlenost u Republici Srpskoj velika ili zašto je jedino rješenje koje se vidi trošenje kredita koji će biti kamen oko vrata i dužničko ropstvo generacijama koje dolaze", kazao je Bosić, navodeći da se ti prije svega bore da ne odgovaraju za kriminal i korupciju i da sačuvaju bogastvo koje su stekli na takav način.

Bosić je mišljenja da je preduslov za bolju budućnost i funkcionisanje pravne države.

"Mi smo svjedoci da sada zakon važi samo za sitne kriminalce i lopove, dok oni koji su vršeći vlast omogućili sebi i drugima da ostvare milionsku materijalnu korist krdući državu imaju praktično status nekažnjivosti. I dok kradu milione i uništavaju budućnost sledećim generacijama, ubiše se od brige za srpske nacionalne interese", rekao je Bosić, naglašavajući da je SDS i Savezu za promjene prioritet borba protiv kriminala.

"Naš politički prioritet je borba protiv korupcije. Ako se tu ništa brzo ne uradi, budućnostnam je tamna jer nemamo više vremena", upozorio je Bosić.

Govoreći o potrebnom jedinstvu političkih partija iz Republike Srpske u Sarajevu, Bosić je rekao da je interesantno da niko ne govori o potrebnom političkom jedinstvu partija u Srpskoj, jer bez toga nema ni onog prvog.

"Jasno je da je određen nivo jedinstva potreban, posebno oko onoga što se smatra vitalnim ili nacionalnim interesom Republike Srpske. On je uvijek djelimično postojao kroz korištenje mehanizama koje je Republici Srpskoj omogućio dejtonski Ustav", kazao je Bosić.

On je podsjetio na situaciju od prije nešto više od četiri godine, kada je postojao sporazum SDS i SNSD o zajedničkom nastupu u Sarajevu i kada je bila ideja da se u institucijama BiH obezbjedi jedinstven nastup svih političkih partija iz Srpske i da to postane nepisano pravilo i za budućnost.

"I šta se dogodilo. Dogodilo se da nas je SNSD u dogovoru sa SDP, HDZ, SBB izbacio iz vlasti bez ikakvog stvarnog razloga, osim želje za političkim obračunom sa SDS-om", kazao je Bosić, dodajući da su nakon toga shvatili da nemamo kredibilnog partnera u Miloradu Dodiku oko ideje o zajedničkom djelovanju na nivou BiH.

"Zamislite da dozvolite da vas ujede zmija dva puta ispod istog kamena! Ali i da vas podsjetim da naš prelazak u opoziciju tada nije značio bojkot Parlamenta BiH, kao što je to pokušao da uradi SNSD nedavno. Mi smo i u opoziciji glasali u skladu sa našom procjenom interesa Republike Srpske i omogućavali zaštitu entitetskim glasanjem za slučajeve kada je to bilo neophodno", kazao je Bosić.

On je naveo da je u periodu od 2006-2010 kada je SDS bio opozicija, 58 puta korišteno entitetsko glasanje za odbijanje zakona koji su uglavnom dolazili iz Savjeta ministara BiH, kada je bio Nikola Špirić predsjedavajući i u kojem su glasali i ministri iz Republike Srpske.

"Među njima su entitetskim glasanjem odbijena i tri zahtjeva za hitnu proceduru da se usvoje nametnuti zakoni među kojima su i oni iz oblasti Suda i Tužilaštva BiH. To se u periodu od 2010-2014 desilo u Predstavničkom domu PS 32 puta",kazao je Bosić, dodajući da je normalno da se tako ponaša u interesu Republike Srpske i SNSD sada kada je u opoziciji na nivou BiH.

Osvrćući se na bjesomučnu kampanju koja se vodi protiv predstavnika vlasti BiH iz Republike Srpske i koja je i dovela do ovog posebnog skupštinskog zasjedanja, Bosić je rekao da je to prešlo sve granice normalnog i vjerovatno je plod straha od promjena koje će prije ili kasnije doći.

"Svakome iole upućenom je jasno da se, za razliku od ranijih vremena, u zajedničkim institucijama Bih sada ne radi o prenosu nadležnosti i ja to neću ni komentarisati", kazao je Bosić.

Zna se kada je počeo, kaže Bosić, prenos nadležnostii koju cijenu je platio SDS neprihvatajući nasilne promjene Dejtonskog sporazuma.

"Tada je došla vlast Biljane Plavšić i Milorada Dodika i prenosi su počeli, prekid platnog prometa sa Srbijom, tablice, pasoši, arbitraža za Brčko i redom..., a uvedena su i Bonska ovlaštenja", kazao je Bosić, osvježavajući pmćenje onima koji su zaboravili kada je poćelo s prenosom nadležnosti s Republike Srpske na nivo BiH.

Naglasio je da on nikada nije glasao za prenos nadležnosti za razliku od onih koji su sada tobože zabrinuti, a svojim glasovima su omogućili čak i legalizaciju nametnutih zakona od strane OHR-a.

Osvrnuo se i na optužbe vlade u vezi odbijanja ratifikacije kredita Svjetske banke u Parlamentu BiH u iznosu od 14,8 miliona evra za Srpsku i 22,2 miliona za FBiH.

"Tačno je da smo odbili sporazum u kojem nije navedeno na šta će se kredit potrošiti. I to ćemo raditi i ubuduće. Svako zaduživanje RS koje nije za razvoj i otvaranje novih radnih mjesta neće dobiti našu podršku. Mi smatramo da je to u interesu Republike Srpske", kazao je Bosić.

Za njega izdaja je put koji vodi Republiku Srpsku u dužničko ropstvo i zaduživanje za punjenje budžetskih rupa i džepova tajkuna koji su postali bezobrazno bogati narodnim parama.

"Drugi slučaj koji želim da komentarišem je tvrdnja da smo uveli "šerijatsku državu" kroz Sporazum sa Islamskom zajednicom. Prije svega moram da naglasim da je prvo potpisam sporazum sa Srpskom pravoslavnom crkvom, a poslije toga i sa Katoličkom crkvom, odnosno Svetom stolicom. Ne vidim ni jedan razlog zašto Sporazum ne bi bio potpisan i sa Islamskom vjerskom zajednicom", rekao je Bosić.

On je objasnio da su prijedlog sporazuma koji je propušten u parlamentarnu proceduru napravili pregovarači iz Republike Srpske koji nisu postavljeni od strane Saveza za promjene, nego od strane SNSD-a.

"A ja tvrdim da nikakav sporazum neće biti prihvaćen ukoliko bude davao bilo kome veća prava u odnosu na druge. Dakle, da ne bude nikakve dileme, mi podržavamo i sporazum i sa Islamskom zajednicom, ali on mora biti usklađen sa pravima koja proizlaze iz prethodna dva potpisana sporazuma", kazao je Bosić.

Teza da Savez za promjene uvodi "šerijatsku državu", prema njegovim riječima, je obična laž iz propagandne kuhinje SNSD-a i od njihove strane privatizovanog javnog servisa RTRS-a.

"Sporazum nije usvojen i još mora proći tri instance – Predsjedništvo, Predstavnički dom i Dom naroda i ponavljam da ni jedna konfesija ne može biti privilegovana u odnosu na druge", kategoričan je Bosić.

Odbacujući tvrdnje da je prenos nadležnosti s entiteta na nivo BiH kod usvajanja izmjena zakona o zaštit potrošača u BiH, Bosić je podsjetio da je i to zakonsko rješenje usvojeno glasovima SNSD u prethodnom periodu, kada su bili u institucijama BiH, da su sada usvojene promjene koje štite građane u oba entiteta.

"Sve evropske zemlje imaju zakon o zaštiti potrošača i na nivou države, bez obzira na veliki stepen decentralizacije kakav je npr. u Belgiji. Pošto već postoji, njegova svrha je da štiti potrošače, a kada je u pitanju devizna klauzula, da štiti korisnike kredita od dužničkog ropstva u koje ih je natjerao ugovor o vezivanju duga za švajcarski franak. I pošto vlast u Republici Srpskoj nije ništa učinila na zaštiti svojih građana od dužničkog ropstva, a umjesto toga u ovom slučaju štiti interese banaka, sasvim je logično da mi zaštitimo građane kroz izmjene Zakona o potrošačima na nivou BiH", kazao je Bosić.

Komentarišući osporavanje legitimiteta predstavnika vlasti iz Republike Srpske u institucijama na nivou BiH, Bosić je rekao da mu nije jasno o kakvoj saradnji i jedinstvu neko ovdje govori ako predsjednik Republike Srpske kaže da će umjesto izabranog srpskog člana Predsjedništva BiH interese Republike Srpske braniti hrvatski član Predsjedništva BiH.

Konstatujući da je Mladen Ivanić kao kandidat Saveza za promjene pobijedio na izborima za srpskog člana u Predsjeništvu BiH Željku Cvijanović, doduše malom razlikom glasova, na isti način kao što je Milorad Dodik malom razlikom glasova pobijedio Ognjena Tadića na izborima za predsjednika Republike Srpske.

"Zar to nije dovoljno da se shvati sav cinizam i netrpeljivost koja dolazi od strane najviših vršioca vlasti u Srpskoj. Moram da podsjetim da su svi poslanici birani glasovima građana Republike Srpske i imaju pravo da formiraju parlamentarnu većinu", rekao je Bosić.

Treba li, kaže Bosić, da vas podsjetim čijim glasovima i na koji način je Milorad Dodik došao na mjesto predsjednika Vlade Republike Srpske 1998. g.odine, kada je imao samo dva poslanika u tadšnjem sazivu Narodne skupštine Republike Srpske Bošnjaka i Hrvata, koje je dovodio i tadašnji Sfor.

"Da vas podsjetim da mi poslanici u Predstavničkom domu PS BiH nismo delegirani u Sarajevo odlukom skupštinske većine u NSRS, nego smo direktno birani glasovima građana Republike Srpske. Ni delegati u Domu naroda PS BiH nisu izabrani odlukom skupštinske većine u NSRS, nego odražavaju ukupni sastav NSRS. Da to nije tako ne bi Ognjen Tadić i Darko Babalj bili delegati u Domu naroda. Znači mi ne odgovaramo za svoj rad skupštinskoj većini u NSRS (koja je uzgred budi rečeno, kao što svi znaju formirana na političkoj korupciji), nego građanima Republike Srpske i onima koji su nas birali. I u buduće ćemo donositi odluke za koje smatramo da su u interesu građana Republike Srpske i BiH, a svakako ne u interesu onih koji svojom politikom, radi ličnih interesa, ugrožavaju budućnost Republike Srpske", poručio je Bosić.

On je rekao da se SDS sa svojim partnerima iz Republike Srpske u zajedničkim organima BiH zalaže za saradnju na svim nivoima, znači za saradnju Vlade Republike Srpske i Savjeta minisatara BiH i predstavnika iz Republike Srpske u Savjetu ministara, saradnju NSRS i Parlamenta BiH, odnosno predstavnika iz Republike Srpske u PS BiH.

"To je normalno i naši predstavnici su spremni na to, ali bez podcjenjivanja i uvreda i zahtjeva da ispunjavamo tuđe želje za koje znamo da nisu u interesu Republike Srpske. Što se nas tiče za to su uvjek bila otvorena vrata, ali za tako nešto treba i spremnost druge strane. Za institucionalnu saradnju nije bitno ko je iz koje stranke i nisu potrebni nikakvi sastanci stranačkih lidera. Naša ponuda je jasna, a od vas zavisi da li ćete nastaviti putem kojim ste do sada išli", zaključio je Bosić.

Komentari / 21

Ostavite komentar
Name

Laki

20.10.2015 10:45

Bravo ! Dosta je Baje i njegove kriminalne organizacije.

ODGOVORITE
Name

p

20.10.2015 12:12

Sve im je reko u brk i ništa slagao nije! Mladene, ljudino!!!!!

Name

Aa

20.10.2015 12:16

A baja i Vučić postavljaju kamen temeljac za novi most, tako da nevjerujem u neku podršku iz Srbije...

Name

SelmanKRIMI

20.10.2015 12:29

Ako padne Baja mogu i kod vas malo "po ključu" samo pustite da još obezbijedim unučiće (kao i Čubriloviću što je omogućila Plavšićka) na izgradnji nove zgrade Ustavnog suda RS... Sebe i kćerke sam već obezbijedio prodajući pomilovanja i uzimajući proviziju od kupovine zgrade Privrednog suda BL i bespravnog neuknjiženog prostora policijske agencije u Incelu...

Name

Oglas

20.10.2015 13:57

Ovo palamuđenje je vrijeđanje inteligencije. Bosiću: Mi smo na Titaniku koji tone 300 miliona dolara dublje u dug (i peremo pare za ko zna koga) a ti razgalabaš o sjednicama. Tvoje kolege iz opozicije u Crnoj Gori su povele narod protiv režima. Šta radi SzP? Doduše, poslije godina vaše bezkičmene politike, ne mogu da zamislim tebe, Ivanića i Čavića (OK, možda malo Čavića) da povede narod. I ne mogu da zamislim sebe da demonstriram sa vama i vašim partijskim kolegama koji su (u velikom broju) podjednako kriminalni i korumpirani kao i ovaj režim. Zato dajem oglas: Traži se prava opozicija koja će povesti narod i raditi u njegovom interesu.

Name

jaram

20.10.2015 10:58

Sigurno je da će nastaviti putem kojim su i dalje išli a koji nije dobar za narod RS, a vi njih i dalje mazite i gladite umjesto da tražite njihove redom ostavke da se narod izbavi iz njihovog desetogodišnjeg mraka i preteškog jarma kojeg su nabili svakom pojedincu koji ne razmišlja kao oni na vrat.

ODGOVORITE
Name

Srbin

20.10.2015 11:07

Kompletnu skupstinu treba u ćorku da dodju mladi ljudi pa da se krene napred!!!

ODGOVORITE
Name

Dragi

20.10.2015 15:01

E bravo. Kad su ovoliko pricali o socijalnim problemima, zdravstvu, ekonomiji, zaposljavanju. Sve se pretvorilo u reality show. Trebalo bih sve zatvoriti u kakvu bajbukanu i snimati kao pravi reality. Ne mogu vjerovati da se vlast moze ovoliko otrgnuti. Pa jesu li oni normalni, ko da su u Norveskoj. Teski nas dani cekaju.

Name

xyz

20.10.2015 11:22

Opozicija se opet pravda mafijašima. Mladi ljudi - selite se odavde kako znate i umijete.

ODGOVORITE
Name

Valter

20.10.2015 11:24

Sve tacno stoposto. Samo nema vise vremena, treba preci u akciju Mladene Bosicu!

ODGOVORITE
Name

Пишите ћирилицом ако сте Срби

20.10.2015 11:30

Што јес јес најбољи је СДС!

ODGOVORITE
Name

Osvit

20.10.2015 11:30

Gospodine Bosicu niste trebali da dodete na sjednicu koja je koncipirana i zamisljena kao sud a ne parlamentarna rasprava i da je samo zakazivanje sjednice sa ovakvim dnevnim redom odraz nepostivanja i vas i funkcije koju obavljate.Molim vas da neko postavi pitanje premijerki da odgovori koje je poruke dobila u Sjedinjenim Americkim Drzavama i da pitate Snsd i njenog presjednika u cije ime i za ciji interes dovodi Republiku Srpsku u sukob sa Evropskom Unijom i SAD i da li je svjestan da direktno ugrozava Republiku Srpsku do nivoa da ne ostane ni ljustura a ne bolji dio BiH sto odavno nije.

ODGOVORITE
Name

hercegovac

20.10.2015 11:35

Konačno da se istina kaže pred kamerama RTRS-a.Neki nikada neće shvatiti istinu jer su zadovoljni lažima SNSD-a ipak ima mnogo onih koji su čekali da ovo čuju iz usta Mladena Bosića.

ODGOVORITE
Name

LAVORIKA

20.10.2015 11:44

Današnja skupština je ogledalo stanja u RS/BiH, i pokazuje da smo dotakli dno. Nepotrebno su Bosić, Tadić i Pandurevićeva u NSRS danas, kad su znali šta ih očekuje. Zato, Bosiću vrati se u Sarajevo, sa ministrom izaberi direktora sipe, nastavite raditi kako najbolje znate a narod će to prepoznati. Ne obraćajte pažnju na gluposti od strane vlasti u BL, ništa im drugo nije ostalo nego da blate i vežu svoje fotelje lancima da ne bi sami pali u te lance!!

ODGOVORITE
Name

Ajmo ajde

20.10.2015 11:56

Krenite već jednom u procesuiranje afera.

ODGOVORITE
Name

Ništa od. . .

20.10.2015 12:32

. . .toga. . . Selo gori, a baba se češlja. . .

Name

Вук

20.10.2015 12:00

Само ћирилица, то Босићу јаране, свака ти ћаст

ODGOVORITE
Name

kralj

20.10.2015 12:06

Bravo Mladene ocito si lekciju papcima gotovi su.

ODGOVORITE
Name

Batman

20.10.2015 12:36

Gosp.Bosicu ugledajte se na CG opoziciju,tako se rezim i mafijaska vlast obaraju a ne svakodnevnim objasnjavanjem oko svega i svacega...

ODGOVORITE
Name

Zoran

20.10.2015 14:16

Bosicu i Dodiku dozovite se pameti pocnite radit za narod koji vas je birao a ne za svoj džep i ne obracajte paznju na saku ovih koji podrzavaju sto gore to za njih je jos bolje. Pravi Srbin samo bez mozga moze da se raduje ovome i ovakvome stanju ili da bezrezervno podržava politiku i jednog i drugog.

ODGOVORITE
Name

kiza

20.10.2015 15:11

Ja cu reci nesto sto ce najverovatnije sve ove botove SDS-a barem malo uznemiriti (i sam sam clan SDS-a i za nase uslove da kazemo obrazovan). Dosta je hvalospeva stranackim liderima jer u normalnom demokratskom rezimu njima treba da bude cast (a ne posao) sto su na celu neke velike stranke. Mladene ja sam prvi koji sam rekao da ce se ponoviti srpski oktobar u Banja Luci, a vasa je najverovatnija greska sto se to nije delilo pre godinu ili dve dana. To samo znaci da smokljave izjave i vodja bez mud*a ne moze napraviti bilo kakve promene. Vasa je krivica, ne kao Bajina, sto mi Baju i dalje trpite. Vasa je greska (najverovatnije namerna) sto nijednu kriminalnu delatnost ljudi iz SNSD-a niste ni pomenuli pre republickih izbora, a da ste ih makar malo naceli ja, kao i drugi gradjani Republike Srpske ne bi na RTRS-u i ATV gledali Baju, njegovog kuma Sumokradicu Kovaca, Radmanovica i njegovu priju Seku KURzmanovi, Spririca, Ranku sindikalistu i ostala govna koja jedu i piju toliko da ih ovaj narod vise ne moze napojiti i nahraniti. Ako niste sposobni u ovoj i ovakvoj ekonomskoj situaciji da smenite gosp. Ronhilla lepo recite da SDS vise ne postoji pa ce narod sam svoj problem resiti kako bude znao i mogao

ODGOVORITE