Pajtić dao iskaz u policiji, odbio poligraf

Lider DS Bojan Pajtić došao je u 12 sati u MUP i dao iskaz u svojstvu građana. Kako je javio reporter N1 Pajtić je odbio poligraf.

Srbija 19.10.2015 | 15:40
Pajtić dao iskaz u policiji, odbio poligraf

Pajtić je dao iskaz u vezi sa slučajem izgradnje vetroparkova.

Pajtić je dao iskaz u predistražnom postupku, a kako je rekao, policiji je predočio sve dokaze iz kojih se, prema njegovom mišljenju, može zaključiti da je firma Kontinental vinds reketirana. Kako je objasnio lider demokrata, iz dokumentacije se vidi da je to preduzeće imalo potpuno drugačiji tretman u odnosu na sva druga koja se bave istim poslom.

On je rekao da ne očekuje da će ova vlast izaći sa tačnim rezultatima istrage, jer, kako tvrdi, ne može da se očekuje da će vlast potvrditi da je Vučićev kum reketriao nekog.

Pajtić je odbio poligraf jer ne želi da Stefanović tumači rezultate poligrafskog testiranja i prezentuje ih javnosti i pozvao je Vučića na poligraf, ali u nekoj međunarodnoj instituciji.

Podsetimo, sajt Telepromter objavio je transkript razgovora predsednika pokrajinske Vlade i lidera DS i Lidije Udovički, sestre ministarke u Vladi Srbije Kori Udovički, u kojima se pominje da je direktor Elektromreže Srbije (EMS) Nikola Petrović, navodno, od Lidije Udovički tražio dva miliona evra kako bi se na EMS priključio vetropark firme Kontinental vinds.

Pajtić je i ranije govorio da hoće na poligraf, ali ne (ministra unutrašnjih poslova) Stefanovićev.

Izvor: N1

Komentari / 0

Ostavite komentar