Ronaldo: Zlatna kopačka mi je značajnija od Zlatne lopte!

Napadač Real Madrida Kristijano Ronaldo istakao je da mu je značajnija Zlatna kopačka od Zlatne lopte.

Fudbal 19.10.2015 | 16:20
Ronaldo: Zlatna kopačka mi je značajnija od Zlatne lopte!

Momak sa ostrva Madeira, koji je nedavno postigao 500. gol u karijeri i osvojio rekordnu četvrtu Zlatnu kopačku za najboljeg strelca Evrope.

Pogotkom protiv Levantea u subotu osamostalio se na večnoj listi strelaca slavnog madridskog kluba, pošto je stigao do 324. pogotka u belom dresu, na svom 310. nastupu.

“Takmičenje za Zlatnu loptu se odvija i u drugim ligama. Ima mnogo fantastičnih napadača u Engleskoj i Nemačkoj. U Premijer ligi su Vejn Runi, Aguero i naravno Robert Levandovski u Bundesligi. Ali, ne zaboravite Karima Benzemu u Realu i Luisa Suaresa iz Barselone. Benzema igra odlično ove sezone, a Suares je već osvojio ovu nagradu dok je igrao za Liverpul”, rekao je Ronaldo pre tog susreta.

Portugalac je naveo da više ceni nagradu za najboljeg strelca od Zlatne lopte, koja se dodeljuje najboljem igraču na svetu, a koju je osvojio tri puta u karijeri.

“Zaista volim ovu nagradu, to je najbolja nagrada po mom mišljenju. Drugi vas mogu odabrati za najboljeg fudbalera, ali posao napadača je da daje golove i to je ono što volim. Ne mogu da negiram da volim da postižem golove”, dodao je Ronaldo.

Komentari / 0

Ostavite komentar