Srpski teniski dan! I Jeleni titula u Hong Kongu!

Kakav dan za srpski tenis - posle titule Novaka Đokovića u Šangaju, Jelena Janković je preokretom došla do pobede u finalu Hong Konga! Jankovićeva je preokrenula protiv Anđelike Kerber i slavila sa 3:6, 7:6 (4), 6:1, posle dva i po sata borbe.

Tenis 18.10.2015 | 16:40
Srpski teniski dan! I Jeleni titula u Hong Kongu!

Nakon pobede nad Venus Vilijams u dva seta, Jelena je protiv drugog nosioca igrala za 15. titulu u karijeri, koja je osvojena posle maratonske borbe.

Prvi gem se već pretvorio u skoro desetominutni mini-maraton, a Jelena je izgubila servis pri prvoj brejk šansi Nemice. Jankovićeva je zatim dve prilike propustila da izjednači, zatim je izbegla brejk, a peti gem za 2:3 uzela je bez izgubljenog poena.

Jelenin brejk kasno je došao, tek za 3:5, ali je pri njenom servisu prvu set loptu 9. teniserka sveta iskoristila za sigurno vođstvo.

Jankovićeva je u nastavku konačno uspela da iskoristi mali pad protivnice i u trećem gemu treću brejk šansu pretvori u vođstvo od 2:1. Iako je izgubila servis, vratila je prednost i na 4:2 otišla ne izgubivši ni poen u šestom gemu. U novoj brejk klackalici, sve je vodilo ka taj-brejku, u kom je Jankovićeva konačno prelomila posle 6:3, drugom set loptom za nastavak borbe za titulu.

Situacija se psihološki potpuno preokrenula, treći gem je Jelena počela brejkom i povela sa 2:0, oduzela je još jednom servis za 5:2, a zatim je sebi dozvolila luksuz da izgubi još jedan gem pre osvajanja trijumfalnog.

 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

KIZA

18.10.2015 14:43

Bravo Jeco. KRALJICE

ODGOVORITE
Name

LUZICKI SRBIN PRORUS

18.10.2015 15:37

Cestitam Od srca Nasoj Jeci Osvajanje Titule HONG-KONGA,Bravo Jeco Nek se zna Da je Ovo SRBIJA!!!

ODGOVORITE